Αδελφοποιήθηκαν οι ιατρικές κοινότητες Αθήνας-Ν. Υόρκης

Αδελφοποιήθηκαν οι ιατρικές κοινότητες Αθήνας-Ν. Υόρκης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σημαντική Πρωτοβουλία για τους ανασφάλιστους πολίτες και τους Έλληνες γιατρούς η Αδελφοποίηση των ιατρικών κοινοτήτων τη Αθήνας και της Νέας Υόρκης.

Τη σπουδαιότητα, το συμβολισμό και το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης Αδελφοποίησης ανακοίνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Εταιρεία της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη εταιρεία της Ομογένειας χθες, στα πλαίσια της συνεδρίασης του ΔΣ του Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Πρόεδρος Ελληνικής ς Εταιρείας της Νέας Υόρκης κος Νίκος Μεζίτης ενημέρωσε το ΔΣ για τους άξονες συνεργασίας, στους οποίους

θα προβούν οι δύο σύλλογοι, προκειμένου να θέσουν τα θεμέλια της κοινής προσπάθειας της ς Ομογένειας με τους Γιατρούς της Αθήνας, για κάθε ασθενή σε κάθε άκρο της Ελλάδας.

Παράλληλα, μίλησε για το σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που επιτελείται σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Ετσι, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών από τις δύο πλευρές των ιατρικών κοινοτήτων για σταδιακή υλοποίηση των κοινής αποδοχής των ακόλουθων στόχων:

  1. Προαγωγή της ς των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας
  2. Προαγωγή της ς των κατοίκων και κυρίως των ανασφάλιστων πολιτών στις αστικές περιοχές
  3. Δυνατότητα εξασφάλισης των νέων συναδέλφων για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στη Νέα Υόρκη καθώς επίσης και εργασιακή διευκόλυνση μέσα από τη στήριξη τη Ομογένειας.
  4. Εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Νοσοκομεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Δημοτικά Ιατρεία της χώρας
  5. Δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας
  6. Συνέδρια σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωσης πολιτών με στόχο την πρόληψη και τη διατήρηση της ς όλων των κατοίκων
  7. Από κοινού διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου Γιατρών της Ομογένειας και του Ελληνισμού
  8. Ανάληψη από κοινού δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας
  9. Διευκόλυνση ασθενών με ιδιαίτερα προβλήματα ς που επιθυμούν να νοσηλευθούν τη Νέα Υόρκη
  10. Workshops μεταξύ Ελλήνων Γιατρών Αθήνας και Νεας Υόρκης με στόχο την εκπαίδευση των νέων συναδέλφων μέσα από τηλεδιάσκεψη και skype

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Εάν θέλουμε να ενδιαφερθούμε για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, πρέπει να το πράξουμε τώρα. Για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Εταιρεία Νέας Υόρκης θέτει ένα καινοτόμο πλαίσιο μέσω της αδελφοποίησης με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της ομογένειας για την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε λύσεις προβλημάτων των νέων γιατρών της χώρας μας μέσω της Αμερικής»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής ς Εταιρείας της Νέας Υόρκης κος Νικος Μεζίτης τόνισε το σπουδαίο ρόλο που έπαιξε ανέκαθεν η Ομογένεια στη διάσωση του ελληνισμού και στη βοήθεια της πατρίδας μας σε δύσκολες στιγμές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κος Μεζίτης στα νοσοκομεία της Ελλάδας που αποτελούν κληροδοτήματα της Ομογένειας και το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Ομογένεια στη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αποφασίστηκε επίσκεψη αντιπροσωπίας του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης και της Ομοσπονδίας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και τις περαιτέρω δράσεις της αδελφοποίησης.

http://www.newsbeast.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x