ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (Επίφυση)

ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (Επίφυση)


0 0 ψήφοι
Article Rating

Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ ακούσει για τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες της περίφημης βιταμίνης D3 (που ουσιαστικά εξαλείφει τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου, καρδιακών ασθενειών, παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος – όπως η οστεοπόρωση ή η σκλήρυνση κατά πλάκας – προλαμβάνει την κατάθλιψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κ.α.), την οποία αναπτύσσουμε φυσικά, με την έκθεση του σώματος μας στο ηλιακό φως. Ελάχιστοι είναι όμως εκείνοι που γνωρίζουν για μια άλλη, πολύ πιο «πνευματική» ευεργετική ιδιότητα του Ηλίου, την θεραπεία και αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας ενός αδένα ο οποίος εδράζεται στη «βάση» (στο κέντρο ουσιαστικά) του εγκεφάλου μας, ο οποίος συχνά αποκαλείτε και “Τρίτο Μάτι”, λόγω των θεαματικών ιδιοτήτων που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.
Πρόκειται για την περίφημη Επίφυση (εναλλακτικά ονομάζεται και «Κωνάριο», λόγω του κωνοειδούς σχήματος του, που θυμίζει κουκουνάρι – pineal gland). Πρόκειται για τον αδένα που συνθέτει και εκκρίνει Μελατονίνη, μια ορμόνη που μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με τον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου μας σε διάφορα όργανα του σώματος μας και ρυθμίζει λειτουργίες όπως οι βιολογικοί μας ρυθμοί, οι κύκλοι και η ποιότητα του ύπνου μας, καθώς και τα επίπεδα εγρήγορσης μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ίδια ουσία έχει βρεθεί ότι επιδρά και σε πλήθος άλλων λειτουργιών, όπως η θερμοκρασία του σώματος μας, η ψυχολογική μας διάθεση, η αναπαραγωγική ικανότητα, η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος κ.α. Το γεγονός ότι τα επίπεδα της παραγόμενης από την Επίφυση, Μελατονίνης μειώνονται κατά την πάροδο των ετών, έχει οδηγήσει πολλούς ειδικούς να συνδέουν τη δράση της συγκεκριμένης ορμόνης και με τη διαδικασία της γήρανσης ! (Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε ότι η παραγωγή Μελατονίνης προϋποθέτει την ύπαρξη απόλυτου σκοταδιού κατά τη διάρκεια του ύπνου).
Η Μελατονίνη, αυτή η καθοριστικής σημασίας για την σωματική και ψυχική μας υγεία, ουσία, παράγεται από την Επίφυση κατά τη διάρκεια του ύπνου των πρώτων πρωινών ωρών (3 με 6 το ξημέρωμα), αλλά μόνο εάν έχει επίσης προηγηθεί ύπνος και τις προηγούμενες ώρες της νύχτας. Έτσι, είναι φανερό, ότι το ξενύχτι που ουσιαστικά έχει επιβληθεί ως τρόπος ζωής και διασκέδασης στους νέους, έχει καταστροφικά βιολογικά και πνευματικά αποτελέσματα!
Ο αδένας της επίφυσης αποτελείται κυρίως από νερό και μια κατηγορία κυττάρων που ονομάζονται νευρογλοία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι σχηματισμοί των κυττάρων αυτών στο εσωτερικό της επίφυσης θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα Ραβδία και τα Κωνία των ματιών μας, ενώ ακριβώς όπως και τα μάτια μας, ο εν λόγω αδένας συνδέεται απευθείας με το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου μας, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα είδος «εσωτερικού ματιού» (ή σωστότερα, «εσωτερικής κεραίας», καθώς οι εικόνες που συλλαμβάνει και μεταδίδει στο κέντρο της όρασης μας δεν προέρχονται από τον περιβάλλοντα μας χώρο, αλλά από «αλλού»!).
Εναλλακτικοί ερευνητές (όπως π.χ. ο Wilcock που προαναφέραμε) μάλιστα θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος αδένας είναι το σημείο, στο οποίο καταλήγει και η «ασημένια χορδή», το «νήμα» που συνήθως λέγεται ότι ενώνει το υλικό μας σώμα με την ψυχή (στη Βίβλο αναφέρεται ως «σχοινίον του αργυρίου»),μεταφέροντας στον εγκέφαλο μας τις πληροφορίες από τα πνευματικά πεδία της ύπαρξης.
Όμως τα «παράξενα», αναφορικά με το εκπληκτικό αυτό εγκεφαλικό μας κέντρο δεν σταματούν εδώ. Σε πολλά θηλαστικά (πιθανολογείται και για τον άνθρωπο) έχει διαπιστωθεί ότι το εσωτερικό μας «τρίτο μάτι» ευθύνεται και για την παραγωγή της «ψυχεδελικής» και ισχυρά παραισθησιογόνου ουσίας DMT (Dimethyltryptamine), η οποία συνδέεται με τη δημιουργία των ονείρων, καθώς και με ισχυρές υπερβατικές εμπειρίες (η υπόθεση αυτή υποστηρίχθηκε για πρώτη φορά από τον Δρα Richard Strassman, στο βιβλίο του «The Spririt Molecule»).
Αυτοψίες, ωστόσο σε εγκεφάλους αποθανόντων έδειξαν ότι στους περισσότερους ανθρώπους της εποχής μας ο αδένας της επίφυσης δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση, καθώς υπόκειται σε μια μορφή «ασβεστοποίησης» (calcification), με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ή να είναι ουσιαστικά αδρανής!
Αυτή την πάθηση, οι ειδικοί την αποδίδουν σε ένα πλήθος παραγόντων. Τέτοιοι είναι:
*οι ιδιαίτερα στρεσογόνοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής που διαταράσσουν τους φυσικούς βιολογικούς μας κύκλους
*ο ύπνος σε ακατάλληλες ώρες
*η «χημική διατροφή» (καθώς και η υπερβολική κατανάλωση ζωικών προσόντων ή κατεργασμένων τροφών)
*η ανεπαρκής ενυδάτωση
*η μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (παράγοντας που έχει αυξηθεί επικίνδυνα με την αλόγιστη χρήση κινητών τηλεφώνων, την χρήση ασύρματων δικτύων στην τηλεφωνία και τους υπολογιστές, την διαβίωση μέσα σε έναν,, κυριολεκτικά, ωκεανό κάθε είδους ακτινοβολιών, τα καλώδια υψηλής τάσης, κ.λπ.)
*και κυρίως η λήψη μεγάλων ποσοτήτων Φθορίου (είτε μέσω των διαφόρων εξαιρετικά επικίνδυνων οδοντικών σκευασμάτων, είτε από την εγκληματική καθιέρωση και πρόσθεση της τόσο τοξικής αυτής ουσίας στο πόσιμο νερό, σε πολλές χώρες).
Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι η πάθηση αυτή δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αντίθετα, έχει βρεθεί ότι η επίφυση μας έχει την ικανότητα να «αναρρώνει» σχετικά γρήγορα, μόλις απομακρύνουμε τους επιβαρυντικούς παράγοντες και κυρίως, ότι το τόσο σημαντικό αυτό εσωτερικό μας «τρίτο μάτι» καθαρίζει και ενεργοποιείται με την τακτική μας έκθεση στο ηλιακό φως!
Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε πως και σε τι βαθμό επηρεάζεται ο αδένας της επίφυσης από τις ενεργειακές μεταβολές του Ηλίου που περιγράψαμε, όμως πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι το συγκεκριμένο κέντρο εσωτερικής όρασης θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε διαδικασία πνευματικής ανάτασης, φώτισης και βιολογικής εξέλιξης που ενδεχομένως βιώσουμε στο εγγύς μέλλον…….

Ιωάννα Σοφού
(από το περιοδικό το ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ)

Πηγή…

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x