Κέρκυρα | Ενημέρωση στα δημοτικά σχολεία για την ανακύκλωση και την καθαριότητα

Κέρκυρα | Ενημέρωση στα δημοτικά σχολεία για την ανακύκλωση και την καθαριότητα

Μοιραστείτε το άρθρο:

Με βασικό σλόγκαν ” Μαθαίνω για την ανακύκλωση “, η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ, έχοντας βαθύ το αίσθημα του σεβασμού του περιβάλλοντος, εκτός από δράσεις καθαρισμού σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, θα ξεκινήσει και μία ενημερωτική διαρκή δράση, που θα αφορά τους μικρούς μας φίλους!

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή, 11/05/2012 θα ενημερωθούν οι μαθητές του 13ο Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, πάνω σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας. Η παρουσίαση θα γίνει από εθελοντές της ΜΚΟ, θα ξεκινήσει με την προβολή ενός βίντεο

που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, που εξηγεί στα παιδιά πως κάνουμε ανακύκλωση, τι υλικά ανακύκλωνονται, πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον και επίσης οδηγίες και συμβουλές για διάφορα υλικά που πρέπει να ανακυκλώνουμε και χρειάζονται προσοχή!


Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές, ερωτήσεις- απαντήσεις, για να λυθούν όλες οι απορίες των παιδιών. Μετά το τέλος της ενημέρωσης, θα δωθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και θα μπουν και κάδοι ανακύκλωσης μέσα στα σχολεία.
Τέλος, εκτός από τα παιδιά, θα δωθούν ειδικά φυλλάδια και συμβουλές στους δασκάλους και το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου, ώστε να ακολουθήσουν μια ενιαία πολιτική και συμπεριφορά σε αυτό το θέμα που μας αφορά όλους μας! Πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και πρέπει να έχουν σωστές βάσεις για βασικά θέματα της καθημερινότητας μας, όπως είναι αυτό των απορριμμάτων!

Ο Πρώτος κύκλος της δράσης, αφορά την ενημέρωση σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία που βρίσκονται στην πόλη της Κέρκυρας, με πρόθεση, από την νέα σχολική χρονιά να επεκταθεί και στην περιφέρεια.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

close

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣT ΓΙΑ COVID-19

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου


Μοιραστείτε το άρθρο: