Κτίσμα παλαιότερο κι από τις πυραμίδες ανακαλύφθηκε στην Αγγλία

Κτίσμα παλαιότερο κι από τις πυραμίδες ανακαλύφθηκε στην Αγγλία0 0 ψήφοι
Article Rating

Το τελευταίο πράγμα που περίμεναν ότι θα ανακάλυπταν οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει την ανέγερση σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος στο Μόνμαουθ της Ουαλίας ήταν ένα μεγάλο προϊστορικό κτίσμα, παλαιότερο από τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

Το κτήριο που βρέθηκε έχει μήκος τουλάχιστον 15 μέτρα και, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι «μοναδικό» καθώς, όπως λένε, τίποτα παρόμοιο δεν έχει ποτέ βρεθεί στη Βρετανία.

Αφού μελέτησαν τα θεμέλια, φτιαγμένα από κορμούς δέντρων με πλάτος κάτι λιγότερο από ένα μέτρο, οι ειδικοί πιστεύουν πως το κτήριο ήταν ένα μεγάλο σπίτι που είχε φτιαχτεί στην άκρη μιας λίμνης που με τα χρόνια εξαφανίστηκε.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το εύρημα τοποθετείται χρονικά περίπου στην εποχή του Χαλκού και θα μπορούσε να είναι της πρώιμης Νεολιθικής εποχής, δηλαδή 6.500 ετών, ενώ η ηλικία των πυραμίδων προσδιορίζεται στα 4.500 χρόνια.


«Δεν είμαστε σίγουροι περί τίνος πρόκειται. Αποτελεί μυστήριο, δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο. Πιστεύουμε πως είναι ένα μακρύ σπίτι που ενδεχομένως έμενε μία οικογένεια και χρησιμοποιείτο για συγκεντρώσεις των μελών της», δήλωσε στη Daily Mail ο αρχαιολόγος Στιβ Κλαρκ.

Πηγή: ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x