Η Θεία Γέννησις ή «Μικρά Διονύσια»

Η Θεία Γέννησις ή «Μικρά Διονύσια»0 0 ψήφοι
Article Rating

Από το Φθινόπωρο, όλος ο ζωντανός κόσμος προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των καιρών… Τα δέντρα συσπειρώνουν την θεία ουσία της ζωής στους καρπούς των και την προστατεύουν για την χειμερινή περίοδο, ώστε να διέλθουν επιτυχώς την δοκιμασία του φαινομενικού θανάτου… Οι άνθρωποι θα βρουν καταφύγιο στην θαλπωρή της οικογενειακής εστίας…
Η γέννησις του θεού Διονύσου
συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στη φύση, και θα συμβαίνει όσο υπάρχει η ζωή… Χαρακτηριστική όμως στιγμή αυτού του φυσικού φαινομένου, η οποία λαμβάνει και συμβολική αξία, είναι το ξεκίνημα του ετήσιου κύκλου κατά την χειμερινή τροπή του ηλίου, όπου και η μεγαλυτέρα νύκτα του έτους. Και συμβαίνει παντού. Στην φάτνη των ίππων (Ευριπίδης), στο σπήλαιο, στον οίκο, στην ζεστή αγκάλη της σεμνής μητέρας, αλλά και όπου η θεία πρόνοια προφυλάσσει το κάθε θείον βρέφος, κάθε νεογνό, κάθε νέα ζωή στο ξεκίνημά της.

Έξω στην παγωμένη φύση, οι λευκές νιφάδες χορεύουν και πάλι ξέφρενους βακχικούς χορούς… Κυριαρχεί το σκότος και η παγωνιά σε όλη την φύση. Όμως όχι για πάντα.
Η επερχόμενη άνοιξη θα φέρει βλαστούς και άνθη και καρπούς σε όλη την φύση, θα γεννήσει καινούργιες αγνές ψυχές σε όλα τα είδη του εμβίου κόσμου…. και αυτό είναι το θείον -το πλέον χαρμόσυνο- μήνυμα της ζωής. Καλώς να έρθουν, κι ας ζήσουν ευτυχισμένες στιγμές !
Είθε, το θείον βρέφος, να φέρει ένα νέο ξεκίνημα ευημερίας, πολιτισμού και ανατάσεως των ανθρωπίνων αξιών, ειρήνη στους Έλληνες, τύχη αγαθή και ευγονία, μαζί και την βασίλισσα Υγίεια.

(Εύμολπος)

Πηγή: Ευμολπίδες


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x