ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο Μύστης είναι ικανός να εκδικηθεί, ναι, αλλά μόνο με το φως, με την αγάπη. Κι εσείς, επίσης, μπορείτε να εκδικηθείτε, είναι φυσικό να εκδικηθεί κανείς, γιατί όχι; Αλλά υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε: να χτυπήσετε δυνατά τον αντίπαλο σας και να τον κομματιάσετε ή να τον αφήσετε απείραχτο, αλλά να προκαλέσετε μέσα στην καρδιά του, στην ψυχή του, μια πλήρη μεταστροφή που δε θα είναι παρά ευεργετική για σας και για εκείνον. Αυτή η δεύτερη συμπεριφορά είναι διπλά πλεονεκτική.
Συμβουλεύω λοιπόν τους αδελφούς και τις αδελφές να βάλουν τα δυνατά τους για να κανονίζουν τα προβλήματά τους χωρίς να δημιουργούν καινούργιο κάρμα. Γιατί ακόμα και τα μέλη μιας οικογένειας πρέπει να τραβιούνται στα δικαστήρια για θέματα χρημάτων; Δεν μπορούν να είναι λίγο πιο πάνω από αυτά;… Γιατί οι άνθρωποι πρέπει πάντα να προσκολλώνται στα συμφέροντά τους, στις περιουσίες τους; 
 
Ας κάνουν μια χειρονομία, Θεέ μου, και θα είναι ελεύθεροι! Στην αρχή, βέβαια, δε θα είναι και τόσο ευτυχισμένοι κάνοντας αυτή τη χειρονομία, θα υποφέρουν, θα στενοχωρηθούν. Αν όμως το κατορθώσουν, θ' ανακαλύψουν καινούργιους ορίζοντες, καινούργια φώτα, και δε θα υπάρχουν πιο υπερήφανοι και πιο ευτυχισμένοι από αυτούς, γιατί θα έχουν πραγματοποιήσει κάτι το πολύ δύσκολο: θα έχουν νικήσει την κατώτερή τους φύση, την προσωπικότητά τους.
Αυτή η προσωπικότητα είναι που συμβουλεύει ασταμάτητα τον άνθρωπο να τραβάει την κουβέρτα προς το μέρος του, να συκοφαντεί, να εκδικείται και να φτάνει μέχρι τα δικαστήρια για να εκθέσει τους άλλους. Και στη συνέχεια πιστεύουν ότι κατάλαβαν τη Διδασκαλία! Ε λοιπόν, όχι, δεν κατάλαβαν τίποτα. Ακούν τις διαλέξεις, διαβάζουν τα βιβλία, θαυμάζουν, αλλά εξακολουθούν να ενεργούν σύμφωνα με τις παλιές συνήθειες, αυτό το βλέπω. Μπροστά σ' ένα τέτοιο φως, μπροστά σε τέτοιες αλήθειες, μπροστά σε παρόμοιες αποκαλύψεις, να εξακολουθούν ακόμη να ενεργούν όπως όλος ο κόσμος, αυτό είναι αξιοθρήνητο!

Αν βασίζεστε στη θεία καλοσύνη, στη θεία νοημοσύνη και στη θεία αγάπη για να σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματά σας, ο Ουρανός δε θα σας εγκαταλείψει, γιατί έχετε κάνει κάτι που σας ενώνει με αυτόν. Να ακόμη ένα σημείο που πολλοί από σας δεν κατάλαβαν. Δεν έχουν αρκετή πίστη και εμπιστοσύνη στη δύναμη του αόρατου κόσμου που μπορεί να τους υποστηρίζει και να διευκολύνει την ύπαρξή τους αν εργάζονται σύμφωνα με αυτά που τους ζητάει. Έχουν πάντα εμπιστοσύνη στις δολοπλοκίες και τις ατιμίες της προσωπικότητας και γι' αυτό, άλλωστε, δεν πετυχαίνουν, αργά ή γρήγορα ο αόρατος κόσμος τους βάζει εμπόδια. Ενώ οι Μύστες, που σέβονται τους νόμους και υπολογίζουν στον Ουρανό, δεν είναι ποτέ εγκαταλειμμένοι. Ακόμα κι αν όλος ο κόσμος τους εγκαταλείψει, έχουν τη βοήθεια, την ενθάρρυνση, τη φώτιση, και κατορθώνουν να θριαμβεύουν. 
 
Ο. Μ. Αινβανχοφ.
 
 

 


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x