«Πράσινο φως» από ΣτΕ για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

«Πράσινο φως» από ΣτΕ για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου


Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Ο Φαληρικός Όρμος χωρίζεται σε έξι ζώνες. Στην πρώτη ζώνη, προβλέπεται οικολογικό πάρκο με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στη δεύτερη ζώνη θα ανεγερθούν ναυταθλητικές μαρίνες, κτίρια πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ στην τρίτη ζώνη προβλέπονται συνεδριακά κτίρια και κτίρια πολιτισμού.


Στην τέταρτη θα ανεγερθεί Μουσείο Αεροπορίας, στην πέμπτη υποδομές αναψυχής και στην έκτη θα δημιουργηθούν συγκοινωνιακές υποδομές.

Όπως έκρινε το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ, η ανάπλαση του Φαληρικού Όλμου «δεν συνιστά επιδείνωση του οικιστικού περιβάλλοντος και των όρων διαβίωσης των κατοίκων και δεν αντιβαίνει στο άρθρο 24 του Συντάγματος το οποίο επιβάλλει στο Κράτος την υποχρέωση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που περιλαμβάνει και τα ευπαθή οικοσυστήματα των ακτών».

Επιπλέον, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν νόμιμη και τη διάταξη που αναφέρεται στην μετατόπιση της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος κατά 90-100 μέτρα προς τη θάλασσα, την «ταπείνωση της στάθμης της» και την «κάλυψη ή τη γεφύρωσή της κατά τμήματα».

http://www.econews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…