Εγκρίθηκε Χρηματοδότηση 90 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Εγκρίθηκε Χρηματοδότηση 90 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τον Ιούνιο του 2014 ξεκινούν τα έργα για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2015, όπως ανακοινώθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για τη δράση «Rethink Athens – Ξανασκέψου την Αθήνα», που ξεκίνησε με πρωτοβουλία τουΙδρύματος Ωνάση.

Μάλιστα αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας συντονιστικής ομάδας για την ταχύτερη προώθηση του έργου και την επίλυση όλων των διαδικαστικών  προβλημάτων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το έργο, προϋπολογισμού 90 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι Ίδρυμα Ωνάση χρηματοδοτεί όλες τις μελέτες που

πραγματοποιούνται για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο φθινόπωρο ώστε στις αρχές του 2014 η «Αττικό Μετρό» να ξεκινήσει τη δημοπράτηση κατασκευής του έργου.

Στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Χρ. Τσίτουρας και ο  πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου.


«Μας ενδιαφέρει η θεωρία να γίνει πράξη. Και γι' αυτό σήμερα, συζητήσαμε για τις πηγές χρηματοδότησης του έργου, αλλά  και για γρήγορα  χρονοδιαγράμματα. Στόχος είναι κάθε λογής μελέτη να ολοκληρωθεί μέχρι αργά το φθινόπωρο, να ξεκινήσει η δημοπράτηση μέχρι το τέλος του χρόνου και μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου  να έχει αναδειχθεί μειοδότης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε το έργο «εμβληματικό για την πόλη, γιατί έρχεται να κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση στο κέντρο της  το οποίο ξέρουμε ότι έχει υποφέρει πάρα πολύ».

«Απ' το Ίδρυμα Ωνάση, θα ήθελα να σημειώσω ότι το έργο αυτό είναι ένα έργο ανάπτυξης, ένα έργο ουσίας, ένα έργο το οποίο θα φέρει οικονομική και εμπορική ζωή ξανά στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα έργο που ακουμπάει  τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, της συνοικίες που μαστίζονται από την κρίση, τα Κάτω Πατήσια, την  Κυψέλη, τα Εξάρχεια, τη Νεάπολη, τα Χαυτεία, όλο αυτό το μέρος που ζουν περίπου 1 εκατομμύριο συμπατριώτες μας», δήλωσε ο  πρόεδρος του Ιδρύματος, Α. Παπαδημητρίου.
econews

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x