«Πράσινο» νηπιαγωγείο στην Τρίπολη

«Πράσινο» νηπιαγωγείο στην Τρίπολη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η επαφή των παιδιών με την φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία τους. Στα πλαίσια αυτά, ένα νέο νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει από τον Δήμο Τρίπολης την νέα σχολική περίοδο στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον του Μερκοβουνίου.

Πρόκειται για το «Πράσινο» νηπιαγωγείο που θα λειτουργήσει στο πλήρως ανακαινισμένο κτήριο του παλιού σχολείου Μερκοβουνίου. Ο χαρακτηρισμός «Πράσινο νηπιαγωγείο» έχει να κάνει με την οικολογικό χαρακτήρα του σχολείου, αφού στον μεγάλο προαύλιο χώρο του εκτός από την ύπαρξη κήπων, θα λειτουργεί θερμοκήπιο, ειδικά διαμορφωμένος χώρος που θα φιλοξενεί φασιανούς και περιστέρια, ένα μικρό θέατρο και μια μεγάλη ξύλινη παιδική χαρά. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον προαύλιο χώρο ώστε τα μικρά παιδιά να είναι σε συνεχή επαφή με την φύση.

Στο νηπιαγωγείο αυτό, το οποίο ουσιαστικά θα είναι παράρτημα του 8ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, θα εγγραφούν περίπου 50 παιδιά από όλη την περιοχή του Δήμου Τρίπολης χωρίς χωροταξικά κριτήρια ώστε να καλυφθούν ανάγκες πολλών οικογενειών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Δηλώσεις εγγραφής για το «Πράσινο νηπιαγωγείο» θα γίνονται σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης. Η μεταφορά των νηπίων στο Μερκοβούνι θα γίνεται από τους γονείς.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καλτεζιώτης που πρωτοστάτησε για την λειτουργία του πράσινου νηπιαγωγείου ανέφερε: έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο Τρίπολης για να αναβαθμιστούν οι χώροι των νηπιαγωγείων. Τα περισσότερα νηπιαγωγεία στεγάζονταν σε ακατάλληλα κτήρια. Για τον λόγο αυτό, πέρυσι, πολλά νηπιαγωγεία μεταστεγάστηκαν μέσα σε σχολικές μονάδες. Σε λίγες ημέρες θα καταθέσουμε πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση δύο νέων νηπιαγωγείων στην Τρίπολη. Νομίζω ότι έτσι ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια της Σχολικής Επιτροπής για την συνολική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών που στεγάζονται τα νηπιαγωγεία της πόλης μας.

http://www.econews.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x