Θεσσαλονίκη | “Κόκκινο κουμπί” για τους ηλικιωμένους της πόλης από το Σεπτέμβριο

Θεσσαλονίκη | “Κόκκινο κουμπί” για τους ηλικιωμένους της πόλης από το Σεπτέμβριο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τη δυνατότητα χορήγησης από τον προσεχή Σεπτέμβριο της συσκευής «κόκκινο κουμπί» που θα επιτρέπει την πρόσβαση ηλικιωμένων σε ένα σύστημα τηλεειδοποίησης, εξετάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θεσσαλονίκης (ΔΗΚΕΘΕ) σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Με τη συσκευή αυτή, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΘΕ, Αγκαθίδου, θα μπορεί ο ηλικιωμένος να ειδοποιεί συγγενικό πρόσωπο, εθελοντή γείτονα, ασθενοφόρο, την αστυνομία ή την πυροσβεστική και να λαμβάνει άμεσα την αναγκαία βοήθεια.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα Ενάντια στην Κακομεταχείριση Ηλικιωμένων, η κ. Αγκαθίδου ανέφερε ότι στις μέρες μας παίρνει διαστάσεις το φαινόμενο της κακοποίησης ηλικιωμένων από άτομα που θέλουν να τους ληστέψουν. Παρότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αποδίδει το φαινόμενο αυτό στην οικονομική κρίση.

«Σύμφωνα με μελέτες σήμερα η κακοποίηση των ηλικιωμένων βρίσκεται στο επίπεδο που βρισκόταν πριν 10 χρόνια η κακοποίηση παιδιών. Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι κακοποιούνται, δέχονται επιθέσεις και εξαπατώνται αλλά από φόβο και ντροπή διστάζουν να το ομολογήσουν. Βλέπουμε ανθρώπους να δέχονται άσχημη συμπεριφορά και να μη μπορούν να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους» συνεχίζει η κ Αγκαθίδου.

http://www.olakala.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x