Σε λειτουργία το Silver Alert για Ηλικιωμένους Αγνώστων Στοιχείων από τη Γραμμή Ζωής

Σε λειτουργία το Silver Alert για Ηλικιωμένους Αγνώστων Στοιχείων από τη Γραμμή Ζωής


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τη λειτουργία του Silver Alert για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων, ενεργοποίησε η ΜΚΟ Γραμμή ς.

Λαμβάνοντας υπόψη

  1. το μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχεται η Εθνική Γραμμή SOS 1065 για τον εντοπισμό ηλικιωμένων, που αδυνατούν να θυμηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία των οικείων τους, από πολίτες και δημόσιους φορείς,
  2. την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για περιπτώσεις ηλικιωμένων που δεν έχει δηλώσει το συγγενικό περιβάλλον την εξαφάνισή τους, είναι αγνώστων στοιχείων, πάσχουν από Alzheimer, γεροντική άνοια και συναφείς διαταραχές και έχουν εντοπισθεί από πολίτες ή δημόσιες υπηρεσίες,
  3. την ανάγκη οργανωμένης διαχείρισης των σχετικών αναφορών με την εύρυθμη συνέργεια

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
  1. των ελληνικών Αρχών, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, σχεδίασε και ενεργοποίησε την επέκταση της λειτουργίας του SILVER ALERT HELLAS και για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να προστατευθούν ανοϊκοί ηλικιωμένοι που εντοπίζονται συμπτωματικά από κρατικούς φορείς ή διερχόμενους πολίτες και οι οποίοι ελλείψει θεσμικού πλαισίου και κατάλληλων δομών πρόνοιας καταλήγουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, σε κρατητήρια ή στη φυλακή ή αφήνονται ξανά ελεύθεροι να περιπλανώνται άστεγοι.

Το πρώτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα, όταν ηλικιωμένη εντοπίστηκε περιπλανώμενη από πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. Η εν λόγω ηλικιωμένη, αδυνατούσε να θυμηθεί τα στοιχεία της και τα στοιχεία των οικείων της και παρέμεινε στο Α.Τ. Ακροπόλεως, ως αμνήμων. Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

Η ηλικιωμένη, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκε για φιλοξενία και περίθαλψη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΚΤΙΟΣ», συνεργάτη του προγράμματος, όπου φροντίστηκε η ατομική της υγιεινή, της παρασχέθηκαν όλα τα αναγκαία για την ασφαλή διαμονή της και εξετάστηκε από τους γιατρούς του ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν, για το οικογενειακό της περιβάλλον.

Οι εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν την οικογένειά της, η οποία την αναζητούσε, και την επόμενη μέρα, η ηλικιωμένη βρέθηκε και πάλι στο σπίτι της με τους δικούς της ανθρώπους!

Η άριστη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας της Μ.Φ.Η. «ΑΚΤΙΟΣ» και των εθελοντών του SILVER ALERT, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια μιας ακόμα ηλικιωμένης.


Η ΜΚΟ Γραμμή ς, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται και να επαναφέρει στο οικείο περιβάλλον ηλικιωμένους που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στην προσπάθεια αυτή, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, πολιτών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Ευχαριστούμε εκ μέρους των ηλικιωμένων όλους όσους συμμετέχουν και συνεργάζονται στο πρόγραμμα SILVER ALERT HELLAS της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που με ευαισθησία και συνέπεια στηρίζουν την προσπάθειά μας.

http://eurocharity.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x