Φεστιβάλ των Κοινών | Προωθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής

Φεστιβάλ των Κοινών | Προωθεί ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η γνώση και η δημιουργία απελευθερώνονται από τα «δεσμά» τους από τις 13 μέχρι τις 21 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης και το “Commons Fest”!

Το Φεστιβάλ μπαίνει δυναμικά στις ζωές μας αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να χτίσουμε με φυσικά υλικά ένα σπίτι μαζί με την παρέα μας, να ανταλλάξουμε ρούχα ή βιολογικούς σπόρους και να συζητήσουμε δημοσίως για ένα νόμο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Με άλλα λόγια, το «Φεστιβάλ των Κοινών» θα γίνει «ένα» με τη φιλοσοφία της αληθινής δημοκρατίας και τη δημιουργίας χωρίς φραγμούς και όρια για κάθε κάτοικο της Γης.

Με την ιδεολογία του «όλοι μαζί μπορούμε» θα κινηθεί κάθε ομιλία, έκθεση

ή εργαστήριο των ημερών… με σκοπό να προωθηθεί η ιδέα ενός κόσμου με συλλογική πορεία, που θα σέβεται το περιβάλλον και θα μπορεί να κινηθεί και χωρίς το χρήμα! Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ανταλλακτικά παζάρια ή εργαστήρια φυσικής δόμησης που θα ξεχωρίσουν με τις ιδιαίτερες προτάσεις τους. Σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει ρεαλιστικό κατά 100%, αλλά αρκεί να σκεφτούμε ότι ήδη υπάρχουν ομάδες ή γνωστές πρωτοβουλίες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που προχωρούν με τη λογική της ανταλλαγής και της συλλογικότητας.

Έμπνευση του “Commons Fest” δεν είναι άλλο από το ελεύθερο λογισμικό και τον «ανοιχτό» κώδικα που κυριαρχεί στον τομέα της τεχνολογίας, με τους υπεύθυνους να σκέφτονται ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην καθημερινότητα μας.  Και όμως, πως θα σας φαινόταν ένας κόσμος που θα συνεργαζόταν ή θα αντάλλασσε γνώσεις πάνω π.χ. στην παραγωγή βιολογικών λαχανικών ή τις ανάγκες για παραπάνω ρούχα ή τροφή; Τι θα γινόταν αν άλλαζε το μοντέλο της κοινωνίας και στηριζόταν μόνο στις ανανεώσιμες ενέργειες; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι οι πολίτες θα έβγαιναν από το σκεπτικό του «ιδιωτικού» και θα κατανοούσαν την έννοια του «κοινού»…


*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, πλοηγηθείτε στο επίσημο site http://commonsfest.info/.

http://www.flowmagazine.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x