«Πράσινο» θα είναι το κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

«Πράσινο» θα είναι το κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με ενεργειακή κατανάλωση μειωμένη κατά 60%, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα σύγχρονο κτίριο θα εγκαινιασθεί τον Μάρτιο του 2014 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συμπίπτοντας μάλιστα με την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα φιλοξενίας σχετικών εκδηλώσεων.

Για την εξέλιξη των εργασιών στο πρώην κτίριο Φιξ θέλησε να ενημερωθεί την Πέμπτη ο αν. υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος επισκέφθηκε το νέο μουσείο, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να λαμβάνει εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, την τελική του μορφή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Για τις αισθητικές επιλογές που έγιναν ώστε να αποδοθούν στην μη διατηρητέα όψη

του κτιρίου, επί της Καλλιρρόης, όπου θα είναι και η είσοδος, στοιχεία της κοίτης του Ιλισού που κυλά από κάτω ενημέρωσε τον υπουργό ο αρχιτέκτονας κ. Βαγγέλης Στυλιανίδης. Ο κ. Τζαβάρας ασχολήθηκε και με το θέμα του παρακείμενου στεγάστρου του μετρό, που αποτελεί μία σοβαρή αισθητική όχληση, πόσω μάλλον όταν θα λειτουργεί το μουσείο, δεσμευόμενος ότι εντός των προσεχών ημερών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων _παρών ήταν και ο γεν. γραμματέας κ. Στράτος Σιμόπουλος_ , θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστεί το θέμα αποτελεσματικά.

Το έργο άρχισε τον Νοέμβριο του 2011 και ήδη η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κυρία Αννα Καφέτση εργάζεται πυρετωδώς ώστε να αποκτήσει η Αθήνα ένα νέο μοναδικό χώρο πολιτισμού, που έλειπε.

http://www.tovima.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x