«Θεραπεύτηκε» παιδί που γεννήθηκε με τον ιό HIV

«Θεραπεύτηκε» παιδί που γεννήθηκε με τον ιό HIV


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την πρώτη περίπτωση λειτουργικής αποκατάστασης της υγείας ενός παιδιού, που γεννήθηκε με τον ιό του AIDS (HIV), ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες. Το κοριτσάκι, που είναι σήμερα δυόμισι ετών, δεν λαμβάνει πλέον φάρμακα εδώ και περίπου ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.

Ο ιός είχε μεταδοθεί στο παιδί από τη μητέρα του και η θεραπεία ξεκίνησε λιγότερο από 30 ώρες μετά τη γέννησή του. Σύμφωνα με τους ιολόγους, δεν υπάρχει πλήρης ίαση, όμως ο ιός εμφανίζεται να έχει εξασθενήσει σημαντικά, σε τέτοιο βαθμό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, να μπορεί να τον ελέγξει χωρίς

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

αντιρετροϊκή θεραπεία.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές για να δουν αν η θεραπεία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλα παιδιά. Τα αποτελέσματα όμως στο παιδί από το Μισισιπί θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είναι οδηγός σε μια θεραπεία για παιδιά με τον ιό HIV.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας παρουσίασε η δρ. Ντέμπορα Πέρσαουντ, από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, σε συνέδριο για ρετροϊούς και «ευκαιριακές» μολύνσεις στην Ατλάντα. «Αυτή είναι μια απόδειξη με την έννοια πως μπορεί να είναι δυνητικά ιάσιμος ο ιός HIV σε βρέφη», δήλωσε.

Εάν το κοριτσάκι παραμείνει υγιές, θα είναι η δεύτερη περίπτωση ίασης από τον ιό HIV στον κόσμο. Η πρώτη είναι του αμερικανού Τίμοθι Μπράουν ο οποίος θεραπεύτηκε μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα.


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x