Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις προσφέρει το Αρεταίειο Νοσοκομείο

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις προσφέρει το Αρεταίειο Νοσοκομείο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με την παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της ς (8 Μαρτίου), η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 13:00 μ.μ., το εξειδικευμένο προσωπικό της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου θα διενεργεί εντελώςδωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογικές εξετάσεις, εξετάσεις μαστού και τεστ Παπανικολάου, με σειρά προτεραιότητας. 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατεύσει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες

και τις οικογένειες τους, αλλά και στα παιδιά, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν θέματα αγωγής υγείας και διαφυλικών σχέσεων.

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων» σημειώνει ο διευθυντής της Κλινικής, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς εξηγώντας ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες για την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του ελλείμματος ενημέρωσης, πολλές Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου.


Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το Εθνικό Σύστημα ς να καλύπτει προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις όπως: το τεστ Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία κ.α. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αύξηση του αριθμού των Ελληνίδων με πρόσβαση στην προληπτική ιατρική φροντίδα θα συντελέσει σε μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x