ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ: Η άγνωστη γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων

ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ: Η άγνωστη γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Από: Μιχάλη Καλόπουλο
Αποστολή: Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2010 1:57 μμ
Θέμα: Ο Μ. Καλόπουλος θα καταφύγει σε ένδικα μέσα

Δυστυχώς περί της ερμηνείας του Μαιάνδρου, ο συμπαθής κατά τα άλλα Γιάννης Μηλιώκας, αντέγραψε τον συγγραφέα Μ. Καλόπουλο, διαπράττοντας κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Μ. Καλόπουλος θα καταφύγει σε ένδικα μέσα, αν δεν ανακαλέσει ευθαρσώς και δημοσίως τον ισχυρισμό περί πρωτιάς στην ερμηνεία του Μαιάνδρου! Σύντομα θα δείτε και το σχετικό άρθρο του Μ. Καλόπουλου με την απόλυτης διάψευσης του Γ. Μηλιώκα.
Μ. Καλόπουλος


Άρθρο από Zougla.gr:

Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε ότι ο Μαίανδρος, το αρχαίο τετραγωνισμένο ελληνικό σύμβολο που υπάρχει παντού ζωγραφισμένο, είναι ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα λεξικά παγκοσμίως το αναφέρουν ως… διακοσμητικό στοιχείο αγγείων, κτηρίων, ενδυμάτων κ.λπ. και ως τίποτε άλλο.

Και όμως, ο Μαίανδρος σε κάποια σπάνια αγγεία φαίνεται πεντακάθαρα ότι είναι λαβή στο αγώνισμα της πάλης.

2.500 χρόνια αυτή η πολύτιμη πληροφορία είχε χαθεί.


Τα σπάνια αγγεία που εξηγούν με ζωγραφιές τη γυμναστική αυτή βρίσκονται εκτός Ελλάδος (Γερμανία, Αγγλία, , Γαλλία, Η.Π.Α. κ.λπ.).

Κανένα τέτοιο αγγείο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Εκείνη την εποχή, όμως, ήταν κοινό μυστικό των αρχαίων Ελλήνων, γι' αυτό και το ζωγράφιζαν παντού, αλλά, αυστηρά κωδικοποιημένο.

Η γυμναστική αυτή δυνάμωνε τα χέρια κατ' αρχάς με δίσκο, ακόντιο, τόξο και ξίφος, με τελικό ζητούμενο τη Μαιάνδριο λαβή στην πάλη.

Η  άγνωστη γυμναστική των αρχαίων ΕλλήνωνΤο δέσιμο των δαχτύλων μεταξύ τους και το σφίξιμο του αντιπάλου ήταν οδυνηρό στο αγώνισμα της πάλης και θανατηφόρο στον πόλεμο.

Ο ο ίδιος ήταν παλαιστής και φυσικά γνώστης της λαβής του Μαιάνδρου.

Λόγω της απώλειας αυτών των αγγείων και της άγνοιας της χρησιμότητας του Μαιάνδρου, για χιλιάδες χρόνια, αλλάξαμε παγκοσμίως σωματότυπο, χάσαμε δύναμη, πήραμε βάρος και αρρωστήσαμε.

Με τη γυμναστική του Μαιάνδρου και τη διατροφή του Ιπποκράτη, όλοι οι νέοι σήμερα μπορούν να φτιάξουν σώμα αγαλμάτινο και να έχουν άριστη υγεία.

Και οι μεγαλύτεροι, όμως, έχουν πάρα πολλά να κερδίσουν από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου.

Φωτογραφίες και κείμενα επιλεγμένα από 100 βιβλία αποδεικνύουν τη σημασία, την αξία και τη χρησιμότητα αυτού του συμβόλου.

Η έρευνα του μοναδικού υλικού αυτού του βιβλίου και η καταγραφή του είναι ένας από τους λόγους που απείχα από τη μουσική σκηνή χρόνια και είμαι σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο.

{flvremote}http://downloads.zougla.gr.edgesuite.net/bestof/%212010/160610/miliokasfinal.flv{/flvremote} 


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x