Η βρετανική κυβέρνηση συστήνει γυμναστική!

Η βρετανική κυβέρνηση συστήνει γυμναστική!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η πλειοψηφία των ενηλίκων στην Αγγλία κάνει ελάχιστη ώρα γυμναστική ή τρέξιμο, όπως υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Bristol. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι παρόλο που η Βρετανική κυβέρνηση συνέστησε στους κατοίκους να κάνουν τουλάχιστον 12 φορές γυμναστική ανά 4 εβδομάδες, ένα ποσοστό άνω του 80% των Άγγλων αρνήθηκε τη γυμναστική. Η μελέτη ανέλυσε τα στοιχεία ενός εκατ. ενηλίκων στην Αγγλία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μορφωμένοι είναι πιο πιθανό να γυμναστούν σε σχέση με όσους δεν έχουν πτυχίο…

Σύμφωνα με τα στατιστικά, περίπου το 8% των ενηλίκων, που ήταν σε θέση να κινηθεί, δεν είχε περπατήσει ούτε για πέντε λεπτά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, ενώ το 46% δεν είχε κάνει βόλτα με τα πόδια για περισσότερο από 30 συνεχή λεπτά. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το 88% δεν είχε κολυμπήσει καθόλου, το 90% δεν είχε πάει σε γυμναστήριο και ένα περίπου 20% των 16χρονων δεν είχε δραστηριοποιηθεί ούτε σε ένα χόμπι.

Πάντως, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της εκπαίδευσης και του εισοδήματος με το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρει ο καθηγητής Carol Propper, καθηγητής οικονομικών στο University's Center for Market and Public Organisation: «Η σωματική αδράνεια μπορεί να αποτελέσει αιτία ακόμα και μιας χρόνιας ασθένειας! Μέσα στη ζέστη οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ασκηθούν σε σχέση με όταν βρέχει». Πάντως, η Παγκόσμια Οργάνωση ς υπολογίζει ότι η σωματική αδράνεια προκαλεί 1,9 εκατ. θανάτους ετησίως στον κόσμο, οι οποίοι οφείλονταν κατά 10-16% στον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του διαβήτη και κατά 22% στη στεφανιαία καρδιακή νόσο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ωστόσο, όσοι βρίσκονταν σε πιο υψηλή θέση, κοινωνική ή οικονομική, ή είχαν πτυχίο ήταν περισσότερο δραστήριοι από τους πιο φτωχούς και τα αμόρφωτα άτομα. Διαφορά παρατηρήθηκε και στα άτομα που μένουν σε περιοχές με πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, σε σχέση με όσους δεν είχαν δίπλα τους ούτε ένα γήπεδο μπάσκετ. Γενικά, οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται τουλάχιστον για δυόμισι ώρες την εβδομάδα, κάνοντας είτε ποδηλασία και πεζοπορία, είτε τζόκινγκ και μπάσκετ. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνιστούν την ενδυνάμωση των μυών δύο ημέρες την εβδομάδα, κυρίως στα πόδια, τους γοφούς, την πλάτη, την κοιλιά, το στήθος και τα χέρια.

Πηγή: Πολιτισμός


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x