Πάτρα: Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά

Πάτρα: Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών», όπως γνωστοποίησε η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κα. Αναστασία Παπαντωνοπούλου. Η κατάθεση των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι 10 Σεπτέμβρη.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της πόλης μας με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.

Το πρόγραμμα  στηρίζεται στη συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται  παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα Φροντιστήρια που συμμετέχουν δεν έχουν καμία οικονομική απολαβή, ενώ ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης – εδώ και 15 χρόνια που λειτουργεί το Πρόγραμμα – είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου.


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  1. Φορολογική δήλωση 2013 ή εκκαθαριστικό και Ε9
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  3. Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου Δήμου Πατρέων
  4. Αστυνομική Ταυτότητα
  5. Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας
  6. Κάρτα ανεργίας γονέων
  7. Απόδειξη καταβολής ενοικίου ή φωτοτυπία συμβολαίου
  8. Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών
  9. Οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου καταθέτουν φωτοτυπία της κάρτας δικαιούχου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού – Γούναρη 76, 3ος όροφος, 09:00-13:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-390961 και 2610-390969 (κα. Βάλια Αλεξανδρίδη-Κοινωνική Λειτουργός)

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω τηλέφωνα.

Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article RatingΣυνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x