Ογκολογικός ξενώνας στην Πάτρα

Ογκολογικός ξενώνας στην Πάτρα0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα σημαντικό βήμα έγινε προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα στην Πάτρα η λειτουργία του «Ιδρύματος Φιλοξενίας Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», ώστε να αρχίσει ο ξενώνας να δέχεται τους πρώτους ασθενείς, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της διοίκησης του Ιδρύματος «Η Ελπίδα» και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας .

Ουσιαστικά, με την συγκεκριμένη σύμβαση προχωρά άμεσα η διάθεση προσωπικού που θα στελεχώσει το Ίδρυμα Φιλοξενίας Ογκολογικών Ασθενών, κάτι που αποτελούσε τροχοπέδη στη λειτουργία του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στον ξενώνα, ο οποίος διαθέτει 48 κλίνες, και όλες τις απαραίτητες υποδομές, θα

μπορούν να φιλοξενούνται ασθενείς που έρχονται στην Πάτρα από πολλές γειτονικές περιοχές, για να υποβληθούν σε θεραπευτική αγωγή σε νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. Επίσης, στις υποδομές του ξενώνα, υπάρχει πρόβλεψη και για την παραμονή συνοδών.

«Σήμερα δίνουμε ένα μήνυμα στους πολίτες και στην κοινωνία, που δοκιμάζονται σκληρά. Στον άνθρωπο που έχει ανάγκη τη θαλπωρή και τη στήριξη, στον άνθρωπο που πονάει και αναμένει μια αχτίδα φωτός» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Με αυτό τον τρόπο στέλνουμε και ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Ένα θετικό μήνυμα προς την κοινωνία πως οι φορείς βρίσκονται δίπλα τους, παρά τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που διαθέτουν».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας επεσήμανε, πως «κάναμε όλοι μεγάλες προσπάθειες, ώστε να λειτουργήσουμε τον ξενώνα να το παραδώσουμε στην κοινωνία και να προσφέρει τις υπηρεσίες του». Η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Μασσαρά τόνισε, ότι η λειτουργία του ξενώνα θα φέρει ελπίδα στην περίοδο της κρίσης, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα, ότι υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και κοινωνική συνοχή.

http://www.zougla.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x