ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΡΟΥ

ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΡΟΥ0 0 ψήφοι
Article Rating

Στο δρόμο θα βρεθεί επιστημονικός εξοπλισμός πολλών χιλιάδων ευρώ και μια βιβλιοθήκη με 4.000 εξειδικευμένα συγγράμματα για τον νεολιθικό πολιτισμό στην Ελλάδα εξαιτίας της σκανδαλώδους αδιαφορίας της πολιτείας.

Το Κέντρο Νεολιθικών Μελετών Διρού, εξοπλίστηκε μετά από γενναίες χορηγίες ιδιωτών και στεγάστηκε σε ένα παραδοσιακό μανιάτικο πυργόσπιτο στον Πύργο Διρού Λακωνίας. Όταν το 2006 ο τότε γεν. Γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Ζαχόπουλος διέκοψε αιφνίδια τα κονδύλια για τις ανασκαφές που γινόντουσαν από το 1970 στην Αλεπότρυπα, το μέλλον του Κέντρου, χώρος όπου κατέληγαν για περαιτέρω αναλύσεις τα ευρήματα, κατέστη επισφαλές.
Ηλεκτρονικά μικροσκόπια, εργαστήρια χημικών αναλύσεων, και πολύτιμα ντοκουμέντα του ανασκαφικού έργου θα πεταχτούν  κυριολεκτικά στο δρόμο καθώς ο ιδιοκτήτης του ακινήτου απαιτεί δικαιολογημένα την καταβολή καθυστερημένων ενοικίων ύψους 11.600 ευρώ ενώ ουδείς από πλευράς κράτους και τοπικών αρχών ενδιαφέρεται. Η αγωγή εξώσεως εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Γυθείου, στις 9 Δεκεμβρίου 2009.

ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΡΟΥ

ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΡΟΥ

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Περισσότερες πληροφορίες


Γιώργος Παπαθανασόπουλος, αρχαιολόγος : 210 9648470,  6944 61 3881


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x