Μέλη του ΚΕΘΕΑ ζωγραφίζουν σε καμένους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού

Μέλη του ΚΕΘΕΑ ζωγραφίζουν σε καμένους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η έμπνευση για τις εικαστικές δημιουργίες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του εικαστικού Μανώλη Χάρου ζωγραφίστηκαν στους καμένους τοίχους θέματα που σχετίζονται με την αναπαράσταση των συναισθημάτων και των σκέψεων των θεραπευόμενων μελών αφότου βίωσαν την καταστροφή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η κοινότητα ξαναστήθηκε από την αρχή και οι δημιουργίες των μελών της αποκτούν έναν συμβολικό χαρακτήρα εκφράζοντας την αναγέννηση της ελπίδας.

Μαζί με αυτά εκτίθενται και έργα κεραμικής του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, δυο θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας ως μέσου προσωπικής έκφρασης και ισχυρού συμμάχου στην προσπάθεια για απεξάρτηση, αλλαγή και επαφή με την κοινωνία.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 2 Μαρτίου από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου.
http://news.in.gr/

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x