Κρεμάστρες Αλληλεγγύης | Μια νέ αδράση αλληλεγγύης στον Δήμο Κορυδαλλού

Κρεμάστρες Αλληλεγγύης | Μια νέ αδράση αλληλεγγύης στον Δήμο Κορυδαλλού


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα πρωτότυπο project, μια ιδέα κοινωνικής τέχνης που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα στην ιδέα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, μέσα από αντικείμενα χρήσης στο δημόσιο χώρο βρίσκουν τη θέση τους σε 12 δημόσια σημεία του Δήμου Κορυδαλλού.

Οι Κρεμάστρες Δημόσιου Χώρου είναι μια ιδέα της Κορυδαλλιώτισσας εικαστικού και ιστορικού τέχνης Ελένης Πολυχρονάτου, που υλοποιείται από 10 καλλιτέχνες οι οποίοι δημιούργησαν 12 αντικείμενα βασισμένοι σε μια ιδέα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σκοπός τους η δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων, υλοποιημένο με ένα λειτουργικό τρόπο εμπνέοντας στην κοινωνία το πνεύμα της

αλληλεγγύης, της βοήθειας και της ανταλλαγής.

Την ιδέα υιοθέτησε ο Δήμος Κορυδαλλού κι έτσι τα έργα τοποθετήθηκαν σε 12 κεντρικά σημεία της πόλης: Δημαρχείο, Πνευματικό Κέντρο, ΚΕΠ, Σινέ Παράδεισος Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στις πλατείες Μέμου, Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου (Κανάρια), 25η Μαρτίου και Αλησμόνητων Πατρίδων.

«Η τέχνη εμπνέει και εμπνέεται από την πραγματικότητα. Οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Η ανάγκη για αλληλεγγύη υπαγορεύεται από την πραγματικότητα και η τέχνη δημιουργεί το μέσο για την έκφραση της. Αλληλεγγύη και αισθητική συναντιούνται. Ίσως αυτή να είναι και η απάντηση στην κρίση αξιών» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. «Ευχαριστώ την Ελένη Πολυχρονάτου και όλους τους καλλιτέχνες και ελπίζω η ιδέα της αλληλεγγύης μέσα από την κοινωνική τέχνη, αλλά και η τέχνη ως μέσο προσφοράς στον συνάνθρωπο να εμπνεύσει τους συμπολίτες μου».


Τα έργα είναι δημιουργίες των καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ς Αρβανίτη, Πολυάννας Βλατή, Τζίμη Ευθυμίου, Λοΐζου Λοΐζου, Μαρίας Μυθιμάκη, Ellena Pili, ς Σαρταμπάκου, Στέφανου Σουβατζόγλου, Δημήτρη Τσιανζής και Γιάννη. Χωριατέλλη.

Η Ελένη Πολυχρονάτου σπούδασε στην ΑΣΚΤ και πήρε το πρώτο της πτυχίο το 1985 στη και το δεύτερο το 1994 στη γλυπτική. Ενεργή καλλιτέχνιδα της γενιάς της, έχει εκθέσει το έργο της σε 8 ατομικές και περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, , , Ρουμανία, Καναδά, Αλβανία, Τουρκία, Λίβανο και Μαρόκο. Εκπόνησε και έλαβε το 2007 την πρώτη διδακτορική διατριβή που δόθηκε από το Θεωρητικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με θέμα Τέχνη και Περιβάλλον. Συγγραφέας του βιβλίου «Έργα Τέχνης Μεγάλης Κλίμακας στον αστικό και φυσικό χώρο από τη δεκαετία του '60 έως τον 21ο αιώνα».

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x