Μια αγελάδα, μια φορά

Μια αγελάδα, μια φορά


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα αλληγορικό παραμύθι για να διώξουμε μια και καλή από τη ζωή μας όλες τις «αγελάδες» που μας καταδυναστεύουν. Δικαιολογίες, προφάσεις, περιοριστικές πεποιθήσεις και φόβοι μας εμποδίζουν να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και μας δεσμεύουν σε μια ζωή μετριότητας.

Ο δρ. Καμίλο Κρούζ, συγγραφέας του βιβλίου καθοδηγεί ανθρώπους όλων των κατηγοριών πώς θα πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Έχει επίσης ασχοληθεί με την ίδρυση και διεύθυνση αρκετών επιχειρήσεων, ενώ έχει διατελέσει και καθηγητής κβαντικής φυσικής και θερμοδυναμικής σε διάφορα αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο προσπαθεί να παρακινήσει όλους τους ανθρώπους να βρουν και να αλλάξουν μιας πληθώρα συνηθειών και παγιωμένων αντιλήψεων που τους κρατάνε δέσμιους μιας μετριότητας. Οι αντιλήψεις αυτές κρύβονται έντεχνα πίσω από συγκεκριμένες δικαιολογίες και προφάσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους,  με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακρίνουν τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν τελικά στη ζωή τους. Οι εν λόγω δικαιολογίες παρομοιάζονται στο βιβλίο με «αγελάδες», στην αλληγορική ιστορία που παραθέτει ο συγγραφέας στην εισαγωγή του βιβλίου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το στοιχείο που δίνει επιπλέον δύναμη στο βιβλίο είναι οι επώνυμες μαρτυρίες αναγνωστών οι οποίοι εξηγούν πώς οι ίδιοι απέβαλλαν τις «αγελάδες» από τη ζωή τους και πέτυχαν θεαματικά αποτελέσματα, εμπνευσμένοι από την ανάγνωση του βιβλίου. Όπως εξηγεί ο συγγραφέας, στην πρώτη έκδοση του βιβλίου θέλησε να ελέγξει τις αντιδράσεις του αναγνωστικού κοινού, και γι' αυτό το δημοσίευσε αρχικά στα ισπανικά με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες είχαν «κατεβάσει» το βιβλίο. Στη συνέχεια ο συγγραφέας απεύθυνε το ερώτημα στους ίδιους αναγνώστες εάν είχαν απελευθερωθεί από τις «αγελάδες» της ζωής τους. Η ανταπόκριση ήταν εξίσου εκπληκτική. Σε δυο μόλις εβδομάδες πάνω από 10.000 αναγνώστες αποφάσισαν να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες για το πως το βιβλίο τους ενέπνευσε  και τους ενδυνάμωσε ώστε να εγκαταλείψουν τις δικαιολογίες και να κυνηγήσουν αυτό που πραγματικά επιθυμούσαν στη ζωή.

Η συγκεκριμένη έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, περιλαμβάνει μια επιλογή αυτών των ιστοριών των αναγνωστών για να βοηθηθούν οι υπόλοιποι και να ξεπεράσουν με τη σειρά τους τις δικές τους «αγελάδες».


Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τον οποιονδήποτε να κατακτήσει την επιτυχία. Αρκεί να κατανοήσει μια βασική αλήθεια. Όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας «τα επιτυχημένα άτομα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη έχουν τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο: ποτέ δεν βρίσκουν δικαιολογίες για να εξηγήσουν γιατί τα πράγματα είναι όπως είναι και ποτέ δεν παραπονιούνται για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Τα επιτυχημένα άτομα απλώς αναλαμβάνουν την ευθύνη και πραγματοποιούν».

Πηγή: FlowMag

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x