Μια οικιακή βοηθός από το Λουξεμβούργο «σώζει» 35 ανασφάλιστα κορίτσια στην Ελλάδα

Μια οικιακή βοηθός από το Λουξεμβούργο «σώζει» 35 ανασφάλιστα κορίτσια στην Ελλάδα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πράξη πρωτόγνωρης ανθρωπιάς επέδειξε 90χρονη από το Λουξεμβούργο που κατέθεσε τις οικονομίες μιας ζωής για να εμβολιαστούν και να σωθούν ανασφάλιστα παιδιά από θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα, στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολισμού που υλοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Η 90χρονη διαμένει σε οίκο ευγηρίας του Λουξεμβούργου και μόλις ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου Christian BIEVER και την εθελόντρια παιδοψυχίατρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κ. Λαδοπούλου, συγκινήθηκε και θέλησε να συμμετέχει με το ποσό των 28.000 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει από το επάγγελμα της οικιακής

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

βοηθού που ασκούσε επί πολλά χρόνια.

Το ποσό αυτό, μέσω της Λουξεμβουργιανής Πρεσβείας, κατατέθηκε σε φαρμακαποθήκη, η οποία τιμολόγησε τα απαραίτητα βάσει των αναγκών της εκστρατείας εμβόλια, και τελικά παρέδωσε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής 631 εμβόλια, τα οποία προορίζονται για τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών που είναι χωρίς στοιχειώδη εμβολιαστική κάλυψη.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, τα 103 από τα 631 εμβόλια θα σώσουν 35 ανασφάλιστα κοριτσάκια από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με το πλήρη εμβολιαστική κάλυψη των τριών δόσεων του εμβολίου του ιού HPV. Τα υπόλοιπα εμβόλια αφορούν τον πνευμονιόκοκκο, την ανεμοβλογιά, τη διφθερίτιδα, τον κοκίτη, τον τέτανο, την πολιομυελίτιδα, τον αιμόφιλο, αλλά και εμβόλια του αναμνηστικού εμβολιαστικού προγράμματος catch-up εφήβων και ενηλίκων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Με μεγάλη χαρά και τιμή αποδεχόμαστε τα εμβόλια της λουξεμβουργιανής αυτής δωρεάς, ως ένδειξη αλλά και απόδειξη του ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, οι ανώτεροι, οι αληθινοί, με υψηλό το φρόνημα της αυτοθυσίας και της αλληλεγγύης. Τους ευχαριστούμε. Γιατί ο οβολός αυτός της χήρας, είναι αυτός που θα σώσει εκατοντάδες παιδιά» είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δωρητές του Λουξεμβούγου και χαιρετίζουμε την πράξη αυτής της σπουδαίας ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας, μέσα από την οποία θα καταφέρουμε να εμβολιάσουμε παιδιά ανασφάλιστα που μεγαλώνουν ανεμβολίαστα. πρόκειται για μια κίνηση υψίστης σημασίας που αποτελεί πρότυπο για όλους» είπε από την πλευρά του ο Διευθυντής της Αποστολής της ς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας.

Η εμβολιαστική εκστρατεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και θα διακοπεί τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω υψηλής θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί αρχές Σεπτέμβρη 2013

http://medicalnews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x