“Μοιράζομαι”: Οι πολίτες υψώνουν μια γροθιά… αλληλεγγύης!

“Μοιράζομαι”: Οι πολίτες υψώνουν μια γροθιά… αλληλεγγύης!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια 57χρονη καρκινοπαθής αναζητά στέγη μαζί με την κόρη της, καθώς της έκαναν έξωση για 3 χρωστούμενα νοίκια. Τότε, μια ιδιοκτήτρια σπιτιού προς πώληση τις «αγκάλιασε» με τη φιλοξενία της. Μια οικογένεια με 4 παιδιά και χωρίς εισόδημα χρειαζόταν μια ηλεκτρική κουζίνα. Μέσα σε ένα 24ωρο, βρέθηκε ιδιώτης που τους αγόρασε τη συσκευή. Αυτός είναι ο κύκλος αλληλεγγύης του «Μοιράζομαι», μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που εδώ και δυόμιση μήνες έχει εκπληρώσει τις ανάγκες πάνω από 45 οικογενειών, ανέργων και ηλικιωμένων με οικονομικά προβλήματα. Η Κατερίνα Σάλτα, εθελόντρια της ΜΚΟ, μιλά στοflowmagazine.gr. για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν λόγω κρίσης.

«Δεν ασχολούμαστε με οικονομικές συναλλαγές, αλλά με την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, έρχονται οι ίδιοι σε επικοινωνία με τα άτομα που έχουν ανάγκες και η βοήθεια δίνεται χέρι –χέρι. Υπάρχει άμεση επαφή… δεν αφήνουν απρόσωπα μια τσάντα με ρούχα», μας αναφέρει η εθελόντρια του «Μοιράζομαι».

Μερικοί ζητούν έπιπλα, τρόφιμα, πάνες, παιδικά ρούχα, φάρμακα και απορρυπαντικά, ενώ άλλοι ιατρικές εξετάσεις, μαθήματα και ψυχολογική υποστήριξη. Σαν μια κίνηση αλληλοβοήθειας, το «Μοιράζομαι» βασίζεται στην προσφορά χωρίς μεσάζοντες, δηλαδή στην απευθείας βοήθεια, φέρνοντας σε επαφή όποιον έχει ανάγκη με αυτόν που μπορεί να την καλύψει! Ηλικιωμένοι χωρίς σύνταξη, πολύτεκνες οικογένειες με ένα μισθό και άνεργοι νέοι οδηγούνται προς τη ΜΚΟ για να ανεβάσουν την «αγγελία» τους και να ζητήσουν μια χείρα βοηθείας. Οι εθελοντές κοινωνικοί λειτουργοί ελέγχουν την εγκυρότητα των αναγκών και οι αγγελίες δημοσιεύονται στην πλατφόρμα…

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Οι ανάγκες είναι απεριόριστες. Μια οικογένεια ζητά μια κουκέτα, καθώς τα δυο παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα. Γονείς από τα Γιαννιτσά χρειάζονται ειδική βρεφική τροφή για το μωρό τους, καθώς έχει δυσανεξία στο γάλα. Άλλοι έχουν ανάγκη για εξετάσεις ή γυαλιά μυωπίας, με πολλούς εθελοντές να πληρώνουν τα έξοδα στα ιατρικά κέντρα ή τα καταστήματα οπτικών», συνεχίζει η ίδια.

«Μοιράζομαι»: Οι πολίτες υψώνουν μια γροθιά… αλληλεγγύης!

Μια από τις περιπτώσεις «έκτακτης» ανταπόκρισης του κόσμου ήταν στην περίπτωση μιας 57χρονης, που έπασχε από καρκίνο του μαστού και των οστών. Η γυναίκα μαζί με την άνεργη κόρη της, χωρίς κανένα εισόδημα δέχθηκε την έξωση του ιδιοκτήτη του σπιτιού, καθώς χρωστούσε τρία νοίκια. Τότε ήταν που μια ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος προσέφερε τη φιλοξενία της για ένα χρονικό διάστημα, ακόμα και εάν το σπίτι ήταν προς πώληση λόγω των αβάσταχτων χαρατσιών! Παράλληλα, μέσα σε λίγες ημέρες, βρέθηκε και εργοδότης που προσέφερε δουλειά στην κόρη της…


«Μέσα από τη «μαυρίλα» της κρίσης, ο κόσμος έχει αφυπνιστεί, κινείται προς την αλληλοβοήθεια και χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό. Πιστεύω ότι μπορεί να βγει και κάτι θετικό από όλη την κατάσταση», δηλώνει η Κατερίνα Σάλτα στο flowmagazine.gr.

Με το σύνθημα: «Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη», η οργάνωση γεννήθηκε από δυο φίλους που έψαχναν να προσφέρουν βοήθεια μέσω υλικών αγαθών, και όχι χρημάτων, αλλά δεν γνώριζαν που να απευθυνθούν. Αργά ή γρήγορα, ο Γιώργος Λάγιος και ο Στάθης Ντουραμάκος σκέφτηκαν την ιδέα του «Μοιράζομαι», με σκοπό να σιγουρευτούν ότι τα πράγματα που θα χαρίσουν… θα φτάσουν τελικά στις οικογένειες. Απόδειξη της άμεσης παράδοσης δεν είναι άλλη από την αποστολή τροφίμων, όπως φρούτα, λαχανικά, μπισκότα, τυρί και ζαμπόν σε μια άπορη οικογένεια του Πειραιά με δυο παιδιά ΑμΕΑ 10 και 16 ετών.

*Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 210 9607721 ή το email:[email protected]

Πηγή…
  


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x