Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία

Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία0 0 ψήφοι
Article Rating

Δελτίο Τύπου Αθήνα, Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Παράσταση, αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία,
στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Μία ειδική μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία, φιλοξενείται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μία ημέρα μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 20:30 (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική εκδήλωση, με  τον τίτλο «Π Y P A E I Z Ω O N», φέρει την υπογραφή  του συνθέτη κυρίου Αλέξανδρου Χάχαλη, ενώ με τη φωνή της «ντύνει» την παράσταση η σοπράνο κυρία Μαρία Κανελλοπούλου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στην εκδήλωση, ο  λόγος, η μουσική και η εικόνα δημιουργούν -κάτω από το θόλο του πλανηταρίου- μία  ατμόσφαιρα μοναδική. Ο συνθέτης κύριος Αλέξανδρος Χάχαλης προτείνει στο κοινό ένα πολυμεσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.  Συνολικά, το μουσικό έργο του Αλέξανδρου Χάχαλη, έχοντας ως βάση τον Ηράκλειτο, ταξιδεύει στον ανεξάντλητο πλούτο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και μέσα από τη δική του μουσική «γλώσσα» «συνδιαλέγεται» με την επιστήμη.Αλέξανδρος ΧάχαληςΟ Αλέξανδρος Χάχαλης, Θεατρικός Συνθέτης και Ποιητής, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960. Σπούδασε μουσική στις Η.Π.Α., όπου και εργάστηκε επί σειρά ετών. Συνέθεσε έργα για το θέατρο (ανάμεσά τους το διάσημο θέατρο LA MAMA στη Νέα Υόρκη) και τον κινηματογράφο, ενώ πλούσια είναι και η δισκογραφική του δουλειά. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2002 και συμμετέχει σε συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μαρία ΚανελλοπούλουΗ Μαρία Κανελλοπούλου είναι μέλος του σωματείου των σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.), αν και ζει και εργάζεται στο Βέλγιο. Ανάμεσα στα άλλα, έχει συνεργαστεί  με την Ε.Λ.Σ., με καλλιτέχνες του ελαφρού τραγουδιού, με την  ΕΡΤ και έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση και παρουσίαση της Μυθωδίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Γραφείο Τύπου: Ιδρυμα Ευγενίδου,
Λία Πανταζοπούλου, 210 9469684 email: liap@eugenfound.edu.gr

{phocagallery view=category|categoryid=10|limitstart=0|limitcount=0|displayname=0}


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x