Σκόπια: Μήπως είναι τρυκ των ελληνικών ΜΜΕ;

Σκόπια: Μήπως είναι τρυκ των ελληνικών ΜΜΕ;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μάρτιος 10. 2010

Απίστευτη φαίνεται η εκδοχή για την ονομασία της πΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας ς» ή στα σλαβικά : „Република Северна Македонија“ –Ρεμπούμπλικα Σέβερνα Μακεντόνιγια-.

Απίστευτη για να είναι αληθινή. “Είναι τρυκ;” διερωτάται η εφημερίδα των Σκοπίων ‘КИРИЛИЦА', και βρίσκει πολύ ευνοϊκή τη θέση των για την Σκόπια:

«Πρόκειται για ένα τέχνασμα ή ίντριγκα», ήταν η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης της ” ς” για το κείμενο που δημοσίευσε σήμερα «Το Βήμα». Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων και η Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησαν από κοινού από την Αθήνα να επανεξετάσει τη θέση της, όσον αφορά τη διαφωνία του ονόματος με τα Σκόπια και να εξετάσουν την πρόταση για «Δημοκρατία της Βόρειας ς», ως ενδεχόμενη λύση στο πρόβλημα» σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή εφημερίδα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μια, απίστευτα, ευνοϊκή εξέλιξη στο ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ που ξάφνιασε και τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE που διετύπωσαν την άποψη πως πρόκειται περί …τεχνάσματος. Κι αυτό, γιατί η θέση, μέχρι τώρα, του Παπανδρέου ήταν αρκετά διαφορετική, τουλάχιστον όπως εμφανίστηκε σε άλλα της Ελλάδας.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα τονίζεται πως με την πρόταση του ονόματος κατατέθηκε και πρόταση για την ονομασία της γλώσσας των Σκοπίων, αυτού του σλαβικού ιδιώματος, σε «Σέβερνο Μακεντόσκι» – „северномакедонски“, δηλαδή, ‘βορειομακεδονικά'.

Διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων, τονίζουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επισπεύσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στην νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία, επέκταση, δεν είναι δυνατή χωρίς την επίλυση του προβλήματος του ονόματος της πΓΔΜ.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x