Νέα πτέρυγα χειρουργείων στον «Ευαγγελισμό»

Νέα πτέρυγα χειρουργείων στον «Ευαγγελισμό»


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων και βοηθητικών χρήσεων και η καθαίρεση παλαιότερων πρόχειρων κατασκευών αναμένεται να αλλάξουν την όψη του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», εναρμονίζοντας όλο το συγκρότημα με την αρχιτεκτονική της ιστορικής διατηρητέας πτέρυγάς του.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα την οριστική μελέτη κατασκευής της νέας πτέρυγας, καθώς και μελέτη αποκατάστασης της παλαιάς πτέρυγάς του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο αρχικός πυρήνας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» χτίστηκε μεταξύ των ετών 1881-1884 σε σχέδια του στρατιωτικού μηχανικού, Αναστάσιου Θεοφιλά. Αργότερα, προστέθηκαν και άλλα κτίρια και πρόχειρες προσθήκες. Η παλαιά πτέρυγα του νοσοκομείου χαρακτηρίστηκε μνημείο το 1972.

Η οριστική μελέτη που εγκρίθηκε από το ΚΣΝΜ περιλαμβάνει την καθαίρεση των πρόχειρων προσθηκών, που είχαν κατασκευαστεί στο εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου σε επαφή με το διατηρητέο κτίριο. Η βόρεια και δυτική όψη του διατηρητέου κτιρίου που θα αποκαλυφθούν μετά την καθαίρεση των προσθηκών, θα αποκατασταθούν.

Στον ελεύθερο χώρο που θα προκύψει από την καθαίρεση θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα που θα στεγάσει τα χειρουργεία του νοσοκομείου και βοηθητικές χρήσεις. Το νέο κτίριο, που θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις βιοκλιματικές αρχές, θα εντάσσεται ομοιόμορφα στο ιστορικό περιβάλλον.

Για την επικοινωνία του διατηρητέου κτιρίου με τη νέα πτέρυγα θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικές γέφυρες με υαλότουβλα.


http://www.kathimerini.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x