Ο δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για τη κατασκευή τραμ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για τη κατασκευή τραμ

Μοιραστείτε το άρθρο:

Ως γνωστό το μετρό της Θεσσαλονίκης επειδή για διαφόρους λόγους και αιτίες προχωράει με ρυθμούς χελώνας, για αυτό το λόγο ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει μία λύση μέχρι να ολοκληρωθεί το μετρό.

Αυτή η λύση είναι η κατασκευή τραμ στη πόλη, κάτι που ο δήμος πιστεύει ότι θα βοηθήσει στη κυκλοφοριακή συμφόρηση και όταν θα ολοκληρωθεί το μετρό, το τραμ θα αποκτήσει συμπληρωματικό ρόλο.


Το πλάνο που σχεδιάζεται έχει να κάνει με τη κατασκευή μιας γραμμής πρώτης προτεραιότητας που θα διασχίζει τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το 2016, εξυπηρετώντας το δυτικό, αλλά και το ανατολικό κομμάτι

της πόλης. Η πρώτη περίοδος της διερεύνησης για το στόχο ένταξης της γραμμής του τραμ στο κυκλοφοριακό σύστημα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη τελειώσει.

Ταυτόχρονα, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ιnterreg έχει αρχίσει η δεύτερη και τελευταία περίοδος, που αφορά τη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου, η οποία θα έχει τελειώσει μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Η συγκεκριμένη διαδρομή που προβλέπει η μελέτη θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Θετικό το γεγονός που θα κατασκευαστεί τραμ στη Θεσσαλονίκη, αναβιώνοντας ίσως και παλιές στιγμές αφού η πόλη είχε τραμ αρκετά παλιότερα, ωστόσο υπάρχει και ένα βασικό ερώτημα. Αυτό το ερώτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θεωρούνται μικροί για τραμ και για να κατασκευαστεί το τραμ θα πρέπει αυτοί οι δρόμοι να μικρύνουν ακόμη περισσότερο. Έτσι το τι θα συμβεί στο κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης είναι κάτι άγνωστο αφού ήδη το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης είναι σε προβληματική κατάσταση με τα συνεχή μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.

http://www.ecotimes.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

close

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣT ΓΙΑ COVID-19

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου


Μοιραστείτε το άρθρο: