«Όχι κατ’ ανάγκην πολλά, αλλά ωραία παιδιά πρέπει να έχει ο κάθε οίκος…» (Πυθαγόρας)

«Όχι κατ’ ανάγκην πολλά, αλλά ωραία παιδιά πρέπει να έχει ο κάθε οίκος…» (Πυθαγόρας)


0 0 ψήφοι
Article Rating

Έτσι δίδασκε ο , και συνέχιζε: «Μόνον έτσι θα ευνομούνται οι πόλεις και θα ευτυχούν οι οίκοι». Μίλησε επομένως για την σημασία της ποιότητας των γεννήσεων και όχι της ποσότητάς τους.

Η σύνδεση του δημογραφικού προβλήματος με το πλήθος των γεννήσεων, ή τον αριθμητικό πληθυσμό της χώρας αποτελεί τακτική πολλών ετών στην χώρα μας και διεθνώς. Ας σκεφθούμε όμως: θα θεωρούσαμε λύση του προβλήματός μας αν είχαμε το… επιθυμητό πλήθος  ανθρώπων που γεννιόνταν με ψυχονοητικά προβλήματα, έτσι ώστε θα μείωναν πολύ ή θα ματαίωναν την δημιουργικότητα του λαού; Τέτοια παιδιά, αυριανοί ενήλικοι, θα είχαν ανάγκη των υπηρεσιών άλλων για να επιζήσουν, αντί  να προσφέρουν στην κοινωνία. Θα θέλαμε μια πολυπληθή κοινωνία ανισορρόπων, εγκληματιών και μικρής νοημοσύνης; Δηλαδή μη δημιουργικών ανθρώπων;

Εδώ περισσότερο από παντού ισχύει ότι: «ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλ'εν τω ευ το πολύ»

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι πρόβλημα ανανέωσης ενός δημιουργικού πληθυσμού, δημιουργικότητας μιας χώρας, κι αυτή εξαρτάται από την δημιουργικότητα, την σοφία, κοινωνικότητα, αγάπη και καλό ειρηνικό, έντιμο  χαρακτήρα, δηλαδή από τις αρετές των πολιτών της κι όχι κατ' ανάγκη από το πλήθος τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Προχωρώ ακόμη αυτή την σκέψη, λέγοντας, ότι, αν θέλουμε ένα κράτος για να δημιουργεί πολιτισμό και ευημερία έχουμε ανάγκη από πολίτες πολιτισμένους, ποιοτικούς. Αν αυτό δεν μας ενδιαφέρει, τότε ας μην μιλάμε για ποιότητα των ανθρώπων, ας πούμε καθαρά ότι μας ενδιαφέρει ο όχλος, ο αριθμός, όχι οι άνθρωποι.

Δύο θέματα θα μας απασχολήσουν:

Α) Πώς να δημιουργήσουμε ποιοτικούς ανθρώπους, παιδιά ωραία στο σώμα και στο πνεύμα, που θα εξελιχθούν σε άξιους έντιμους χαρισματικούς ενηλίκους και Β) Κι έπειτα πώς να πολλαπλασιάσουμε αυτούς τους άξιους νέους, ώστε να έχουμε ένα δημιουργικό αριθμό πληθυσμού.


Α΄ θέμα: Η επιστήμη του αιώνα μας  έχει σαφείς απαντήσεις. Ας αφήσουμε όμως να μας απαντήσει πρώτα και πάλι ο αλλά και ο , , ο , ο , ο Πλούταρχος, ας μας διδάξει ο Αριστοφάνης, – όπως εξηγεί στις «Θεσμοφοριάζουσες».

«Πρέπει να αρχίσουμε την αγωγή των παίδων πριν από την γέννησή τους» () Δηλαδή, οι νέοι, μέλλοντες γονείς πρέπει πρώτα να εκπαιδευθούν, ώστε εκείνοι να προσφέρουν στο παιδί που θα δημιουργήσουν, από την σύλληψη ως την γέννησή του, με τον τρόπο της δικής τους ζωής, υγιές και εύρωστο σώμα, άνοιγμα καρδιάς και νου και καλό χαρακτήρα, με εγγεγραμμένες στο υποσυνείδητό του τις αρετές, αξίες ζωής.

«Σ'όλα τα έργα σημασία έχει πώς γίνεται η αρχή… Στην οικοδομική τέχνη, σημασία έχει η θέση των θεμελίων, στην ναυπηγική, η κατασκευή της καρίνας… και στην τεκνογονία, το ταίριασμα των ζευγαριών και η αρχή της ζωής…» 

Η δημιουργία απογόνων «πρέπει να γίνεται με σεβασμό των ορθών νόμων», δηλ. με «σύμπραξη της σωφροσύνης και της οσιότητας» και ότι «αυτή είναι η αιτία της βιαιότητας πολλών ανθρώπων, ότι από τους πολλούς επιχειρείται η τεκνοποιία με κτηνώδη και αλόγιστο τρόπο» (επίσης και Ιαμβλίχου, Πυθαγορικός βίος, 208 επ.).

«… Γιατί θα ήταν παράλογο ενώ εκείνοι που αγαπούν τους σκύλους και τα πτηνά, φροντίζουν με κάθε προσοχή για την γέννηση απ'αυτά καλών απογόνων και κάνουν γι'αυτό κάθε δυνατή προσπάθεια, οι άνθρωποι να μην δίνουν προσοχή στους δικούς τους απογόνους, αλλά να γεννούν τα παιδιά τους όπως τύχει, αδιαφορώντας με  κάθε τρόπο… διότι «αυτή είναι η αιτία του κακού των πιο πολλών ανθρώπων, ότι από τους πολλούς επιχειρείται η τεκνοποιία με κτηνώδη και αλόγιστο τρόπο» (επίσης και Ιαμβλίχου, Πυθαγορικός βίος, 208 επ.).

Κατά τον α, (στους Νόμους Στ' βιβλίο αναφέρεται στους γάμους και την τεκνογονία):

Μεγάλη σημασία έπρεπε να έχει για το ζεύγος να αποκτήσει σωστά παιδιά: «την των παίδων ομαλότητα» (Στ' 773).

Έπρεπε να είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν στην πόλη τα ομορφότερα και πιο εύρωστα και δυναμικά παιδιά: «ως καλλίστους και αρίστους εις δύναμιν αποδειξομένους παίδας τη πόλει» (Στ' 783).

«Στο διάστημα της τεκνοποιίας πρέπει τα ζεύγη να προσέχουν να μην πράττουν ούτε νοσηρά πράγματα, ούτε βιαιότητες και αδικίες, διότι αυτά εντυπώνονται στα σώματα και τις ψυχές των παιδιών … ».

Γι'αυτόν τον σκοπό άρχοντες-γυναίκες, οι «επίσκοποι επί των γάμων», θα είχαν το ζεύγος υπό την εποπτεία και καθοδήγησή τους.

«Οι γυναίκες, στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, έπρεπε ιδιαίτερα να προσέχουν, ώστε να μην δοκιμάζουν λύπες, αλλά να ζουν στην περίοδο αυτή τιμώντας την, φροντίζοντας να είναι ήρεμες, χαρούμενες, με καλή διάθεση» (Ζ' 792).

«Η διάνοια της εγκύου πρέπει να είναι ήρεμη, γιατί, κατά την κύηση, τα παιδιά απορροφούν την ζωή από τη μητέρα, όπως τα φυτά από τη γη», μας αναφέρει ο (Πολιτικά 1335a-1335b).

Στις εορτές προς τιμή της ς, τα Θεσμοφόρια, μυούσαν τις νεαρές παντρεμένες γυναίκες στον μελλοντικό μητρικό τους ρόλο. Εκείνες, είχαν την ευθύνη της διατήρησης των «θεσμών»: της διατήρησης δηλ. του κάλλους και της αρετής της ελληνικής γενιάς «Καλλι-γένειας». Οι θεσμοί δηλαδή είχαν απόλυτη σχέση με την εκπαίδευση των μητέρων.

Οι γυναίκες μετά από αυτή την εκπαιδευτική τελετή είχαν πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Στο έργο του Αριστοφάνους «Θεσμοφοριάζουσες», οι γυναίκες του χορού διακηρύσσουν την ευθύνη τους:

«Έπρεπε όποια γυναίκα έχει γεννήσει
άνδρα χρήσιμο για την πόλη,
στρατηγό ή ταξίαρχο, να της δίνουν τιμητική θέση στις γιορτές
κι αν έχει γεννήσει δειλό, τριήραρχο πονηρό
ή κυβερνήτη ανίκανο,
να κάθεται πίσω από την πρώτη κουρεμένη
και τα λεφτά της δεν θάπρεπε
να δίνουν τόκο.
Δεν αξίζει να γεννούν τόκο τα λεφτά σου
αφού έχεις γεννήσει τέτοιο γιο»!

Και η Επιστήμη εξηγεί:

«Η θεμελιώνεται κατά την περίοδο που το παιδί είναι σε στενή σχέση με την μητέρα του: εγκυμοσύνη, γέννα, θηλασμός. Όλες οι σύγχρονες ασθένειες: Καρδιαγγειακά, καρκίνος, σχιζοφρένεια, παχυσαρκία, ακόμη κι αν εκδηλώνονται στα 20, 40, 50, 60, και άνω χρόνια έχουν την πρώτη αιτία τους στην εγκυμοσύνη.»dr Michel Odent (Παγκόσμιοι Οργανισμοί: OMAEP, ISPPM, MMM, UNISEF, WHO, ESCOAPPPAH)

Στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης, από την σύλληψη έως την γέννηση, δομείται στα θεμέλιά του ο άνθρωπος, στο σώμα, και τον ψυχισμό, τον χαρακτήρα  και νοημοσύνη του.

Το κύτταρο έχει μνήμη: σκέψη, συναισθήματα, λόγος της εγκύου, και του πατέρα δίπλα της, μουσική, όλα εγγράφονται και διαπλάθουν τον εγκέφαλο του εμβρύου, (Tomatis). Όλα διαμορφώνουν τα αρχικά γονίδια, αποτελούν επιγενετικό παράγοντα, που δίνει τις τελικές ιδιότητες στο έμβρυο, σύμφωνα με τον νέο κλάδο της επιγενετικής.

«Τα γονίδια προορίζουν, το περιβάλλον καθορίζει» (το ενδομήτριο είναι το πρώτο περιβάλλον).

«Οι μέλλοντες γονείς είναι οι γενετικοί αρχιτέκτονες των παιδιών τους. Επείγει αυτό να το πληροφορηθούν» τονίζει ο dr Bruce Lipton

Οι γονείς, είναι οι πρώτοι παιδαγωγοί, εκείνοι και μπορούν να προσφέρουν την πρώτη θεμελιώδη πρόληψη, αγωγή υγείας από την αρχή της ζωής.

Το έργο των ζευγαριών, μελλόντων γονιών αποδεικνύεται τεράστιας κοινωνικής διάστασης.

«Η αγωγή του παιδιού αρχίζει εξ άκρας συλλήψεως»

«Η μητέρα παιδαγωγεί τα παιδιά της μέσα στην μήτρα της με τα ψυχικά της βιώματα» εξηγεί ο Άγιος Πορφύριος 

Β΄ θέμα:  Αυτήν  την νέα γνώση, που μπορεί να μας εξασφαλίσει ποιότητα των παιδιών που θα γεννιώνται, και των ενηλίκων που θα γίνουν, σε συνδυασμό με την ηθική εξύψωση της γονεϊκότητας, αν την εφαρμόσουμε με σκοπό την δημογραφική αναβάθμιση θα παρατηρήσουμε ότι:

Τα παιδιά, που θα έχουν γραμμένες μέσα τους αγάπη και  αξίες ζωής, γρήγορα θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας, ως ενήλικοι, και εξ ίσου θα εμπνεύσουν τα ζευγάρια να προχωρούν στην δημιουργία μιας σωστής οικογένειας.

Αυτοί οι γονείς, καθώς θα αντιλαμβάνονται την μεγάλη χαρά της δημιουργίας σπουδαίων ανθρώπων, θα έχουν το κίνητρο να προχωρήσουν στη απόκτηση και 2ου και 3ου και πλέον παιδιών, γιατί όλοι θέλουμε παιδιά με χαρίσματα!

Κι αυτό θα γίνει αβίαστα, με την δική τους συνειδητή απόφαση, χωρίς καμιά άλλη πίεση.

Διότι κίνητρο τεκνογονίας είναι για τους γονείς τα χαρίσματα του παιδιού που περιμένουν, που θα έχουν.

Ενώ είναι βέβαια αντικίνητρο να τους λέμε να κάνουν παιδιά επειδή η γείτων χώρα –σε πιθανή εμπόλεμη κατάσταση- έχει πολλά παιδιά και πρέπει κι εμείς να έχουμε για να την πολεμήσουμε!

Οι ειδικοί λένε: «Ο λαός μας έχει γεράσει», η πλήρης  καταστροφή μας, έλλειψη ελληνικού λαού, είναι επικείμενη.

Και σας απαντώ: Το ασφαλιστικό και λοιπά οικονομικά θέματα, αποτελέσματα του χαμηλού δημογραφικού δείκτη μας, ας απασχολήσουν βραχυχρονίως τους ειδικούς.

Ας θέσουμε όμως, ως χώρα πολιτισμένη και ευρύνους κι ένα μακροχρόνιο, και μακρόπνοο πρόγραμμα, 20-30 ετών. Μπορούμε να σκεφθούμε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης των νέων για τον σπουδαίο παιδαγωγικό τους ρόλο. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα γέμιζε τους νέους υπερηφάνεια… Αυτή η σημαντική ευθύνη που πρώτα τους ίδιους θα κάνει ευτυχισμένους… και τα αποτελέσματα δεν θα μπορέσουμε ούτε να τα συλλάβουμε!  Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μεταμόρφωνε την ποιότητα του λαού. Εγκληματικότητα, επιθετικότητα, απάτη, αναξιότητα, θα έδιναν την θέση τους σε πολίτες ειρήνης, ανιδιοτέλειας, εντιμότητας και σοφής δημιουργίας και ηγετικών προσόντων, άξιων αυριανών ηγετών ανιδιοτελών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, λαού δημιουργικού και έντιμου.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα εξοικονομούσε μεγάλες δαπάνες στο κράτος.

Δισεκατομμύρια δαπανώνται σήμερα σε ιδρύματα της ασθένειας και της ηθικής παρακμής. Αυτά θα εξοικονομηθούν, αν η Πολιτεία αποφασίσει με ελάχιστη δαπάνη, να εφαρμόσει μέτρα ενημέρωσης, προστασίας της μητρότητας, μάλλον της γονεϊκότητας, ώστε οι μητέρες και οι πατέρες να διάγουν την δημιουργική περίοδο της κυοφορίας, κάτω από συνθήκες ενημέρωσης, μέριμνας και γαλήνης.

Τι χαρά όμως! Υπάρχουν σύγχρονοι πρωτοπόροι!

Ένα τέτοιο μακροχρόνιο σχέδιο ανέλαβαν από το 2014, με κοινή συμφωνία όλων των κομμάτων, οι πολιτικοί της Αγγλίας: .( «A cross parties Manifesto, The 1001 critical days- The importance from the conception to age two period» = Κοινή Συμφωνία των κομμάτων 🙂 «Χίλιες και μία κρίσιμες μέρες. Η σημασία της ηλικίας από την σύλληψη έως τα 2 χρόνια.» Βάσει αυτού του  κοινού Συμφώνου όλα τα αγγλικά κόμματα, ανέλαβαν κοινή εκστρατεία ενημέρωσης και προστασίας όλων των ζευγαριών και νέων  μητέρων της χώρας τους, με σκοπό να εξασφαλίσουν υγιεινή ζωή στα ζευγάρια και τις εγκύους, με στόχο την υγεία για τα παιδιά από την σύλληψη μέχρι την ηλικία των 2 ετών. H γιατρός τους εξηγεί ότι κατ'αυτή την περίοδο χτίζεται κατά 84 τοις εκατό ο εγκέφαλος.  Κι ότι ελλιπής προγεννητική φροντίδα έχει αποδειχθεί ότι πλήττει με ασθένειες, και κοινωνικές ελλείψεις όχι μόνον την πρώτη γενεά αλλά και την επόμενη.

Σκοπός τους ήταν και είναι να προωθήσουν την Δημόσια και την βελτίωση της Οικονομίας της χώρας τους. Μαθαίνουμε ότι προσφάτως  παρόμοιο σχέδιο προωθούν διεθνώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός ς και η UNICEF.

Έστω κι από άλλους ας μιμηθούμε, εδώ στην Ελλάδα! Οι ξένοι μιμήθηκαν εμάς, που από την αρχαιότητα εφαρμόσαμε πρώτοι Θεσμούς αγωγής των νέων για Καλλιγένεια!

Ο γάλλος λόγιος Edouard Schuré αναφέρει:  «Η γυναικεία μύηση στην τέχνη της μητρότητας οδηγούσε σε μια βαθιά συνειδητοποίηση της γυναίκας για την σημασία του μητρικού ρόλου και μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ως η αληθινή αιτία της ομορφιάς της φυλής, της ευρωστίας των γενεών, της διάρκειας των οικογενειών στην ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα.»

Ας διδαχθούμε από την ιστορία μας, τώρα που άλλοι πρώτοι μας έδειξαν τον δρόμο, πώς να διδάξουμε τους νέους μας την πιο σπουδαία γνώση: Πώς να γίνουν γονείς υγιών και άξιων τέκνων.

Αυτή η συστηματική αγωγή θα αποτελέσει την λύση σειράς ελληνικών προβλημάτων.

 

Τον τρόπο αυτό επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος πρότεινε στην ΗΜΕΡΙΔΑ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Κέντρο ς Καλλιθέας, στις 13 -11- 2018, η Ιωάννα Μαρή, επίτ. Σύμβουλος Επικρατείας, Πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής».

 

Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x