Οι Αμερικανοί του FBI επέστρεψαν αρχαία ελληνικά αντικείμενα στους Τούρκους εφόσον βρέθηκαν στην Μ. Ασία

Οι Αμερικανοί του FBI επέστρεψαν αρχαία ελληνικά αντικείμενα στους Τούρκους εφόσον βρέθηκαν στην Μ. Ασία


0 0 ψήφοι
Article Rating

 
Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) έχει επιστρέψει 10 παρανόμως διακινούμενα ιστορικά αντικείμενα από τη Λυδία, την αυτοκρατορία της Εποχής του Σιδήρου στην δυτική Τουρκία, με την αποστολή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.(Σ Σ – προσέξτε πως το αναφέρει η είδηση των τούρκων , […ιστορικά αντικείμενα από τη Λυδία, την αυτοκρατορία της Εποχής του Σιδήρου……]
 
Τα αντικείμενα την Λυδία επεστράφησαν κατά τη διάρκεια τελετής στην Ουάσινγκτον που παρακολούθησαν Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Απλά οι τούρκοι δεν αναφέρουν ότι είναι ελληνικά …!ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΞΤΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΟ, ΣΕ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…

 
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ …
ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…
 
ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ …
 
Η επιστροφή των αντικειμένων, τα οποία εκτιμάται ότι προήλθε στη δυτική επαρχία της Manisa και χρονολογούνται στο πρώτο και τρίτο αιώνα μ.Χ.,( Σ.Σ Δηλαδή από την ρωμαϊκή περίοδο…) στην τουρκική πρεσβεία ήρθε κατά τη διάρκεια μιας κοινής παρουσίασης μεταξύ των υπαλλήλων από το FBI και της τουρκικής αποστολής στην Ουάσιγκτον στις 5 Αυγούστου.

Στα αντικείμενα που περιλαμβάνονται επιτύμβιες στήλες και στύλοι θυσίας, που είναι οι πέτρινες ή ξύλινες πλάκες στις οποίες οι Λυδοί έχουν εγγράψει τις θυσίες των ζώων ή τα υπάρχοντά ότι νεκρών που είχαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους και που χρησιμοποιούνται στην κηδεία ή για αναμνηστικές λόγους . 

Τα στοιχεία ήταν λαθραία στις το 2006 και εντοπίστηκαν από το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού, αφού αυτά διακινούνται παράνομα, και αργότερα κατασχέθηκαν σε μία πράξη που περιλαμβάνει Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας, το FBI και αστυνομικούς της Ουάσιγκτον DC τον Μάιο. Ο John Boles, του FBI Βοηθός Διευθυντής στο Τμήμα Διεθνών Δραστηριοτήτων , δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν «άλλο ένα παράδειγμα του ισχυρού συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.” 

Ο Τουρκος Πρέσβης Serdar Kılıç ευχαρίστησε τον καθηγητή Hasan Malay, έναν Τούρκο ιστορικό τέχνης, ο οποίος είχε εντοπίσει τα αντικείμενα και ανέφεραν τα ίχνη τους στις αρχές. “Αυτά τα έργα τέχνης αξίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Kılıç. Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία σχετικά με την ανάκτηση των αντικειμένων, λέγοντας ότι οι πληροφορίες που παρακρατούνται για την πρόληψη της παράνομης εμπορίας από το να μην ενημερώνονται πως ενεργούν οι αρχές 

Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε τα στοιχεία θα τεθεί σε έκθεση στο Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας στην Άγκυρα και στη συνέχεια στο Μουσείο Manisa.

Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού έχει διευκολύνει την ανακάλυψη για 4.147 λαθραία ιστορικά αντικείμενα τα τελευταία 10 χρόνια και τα επέστρεψε στην “πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολίας», δήλωσε ο Kılıç.

Πηγή: Hurriyet Daily News [6 Αυγούστου 2014]
 
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Μ ΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΚΕΙ ….
 


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x