Σπάνιες τίγρεις επανεμφανίστηκαν στην Ασία

Σπάνιες τίγρεις επανεμφανίστηκαν στην Ασία


0 0 ψήφοι
Article Rating

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο πληθυσμός της τίγρης που είναι είδος απειλούμενο με αφανισμό παγκοσμίως έχει αρχίσει και ανακάμπτει χάρη σε αυστηρές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην , την Ταϊλάνδη και τη .

Συγκεκριμένα, υπάρχουν έξι εναπομείναντα υποείδη τίγρης που ζουν σε 13 ασιατικές χώρες, ενώ ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί συνολικά κατά 93%.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με το «National Geographic», στα εθνικά πάρκα της ς όπου κατοικούν, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ισχυρά μέτρα κατά της λαθροθηρίας, αστυνομική επίβλεψη και επιστημονική παρακολούθηση, καθώς και εθελοντική απομάκρυνση των ανθρώπων μακριά από τις κατοικίες των άγριων ζώων, μέτρα που βοηθούν τις τίγρεις

να αυξήσουν εκ νέου τους πληθυσμούς τους.

Στη αντίστοιχα, οι κυβερνητικές Αρχές σχεδιάζουν νέο νόμο που έχει αναγάγει τη μεταφορά, πώληση και κατοχή απειλούμενων ειδών σε ποινικό αδίκημα. Επίσης, προσπαθούν να «προστατεύσουν» τους δρόμους μεταξύ ς και Κίνας που χρησιμοποιούν οι τίγρεις για να ταξιδεύουν και να αναπαράγονται. Στους Εθνικούς Δρυμούς της Ταϊλάνδης, τα μέτρα κατά της λαθροθηρίας έχουν επίσης γίνει πολύ αυστηρά, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης μέχρι και πέντε ετών σε παραβάτες που συνελήφθησαν πρόσφατα.

Έκτοτε δεν έχουν καταγραφεί παρόμοια κρούσματα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα του αφανισμού των ειδών του φυσικού περιβάλλοντος, εξαίροντας την ανάγκη για αυστηρά μέτρα αναφορικά με όλα τα είδη. Η ανάκαμψη της τίγρης στις χώρες που έλαβαν τέτοια μέτρα αποδεικνύει ότι πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παρόμοιες τακτικές και ότι ακόμα και τα απειλούμενα είδη δεν είναι καταδικασμένα.


Μάριος Μπουμπής για το zougla.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x