Οι Atenistas μετέτρεψαν ΚΑΦΑΟ σε πίνακες ζωγραφικής


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η ιδέα ξεκίνησε, από την απλή παρατήρηση ότι τα ΚΑΦΑΟ, τα πράσινα κουτιά με τα καλώδια του ΟΤΕ, μοιάζουν προκλητικά με καμβάδες απλωμένοι μέσα στην πόλη τη στιγμή που η πόλη αυτή διψάει για περισσότερη ομορφιά και επαφή με την τέχνη.

Έτσι προτείναμε σε εικαστικούς και ζωγράφους να μετατρέψουν όποια ΚΑΦΑΟ του κέντρου επιθυμούσαν από διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας σε μικρούς πίνακες«διανεμητές εικόνων και χρωμάτων». Σε καμβάδες που δίνουν ένα σήμα επικοινωνίας και ενέργειας στον καθημερινό διαβάτη της Αθήνας. 

Μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, ΚΑΦΑΟ στην Πανεπιστημίου, από την Βουκουρεστίου ως την Πλατεία Κοραή και μετά παρακάτω στην Αιόλου και την Κολοκοτρώνη, απέκτησαν μία τελείως διαφορετική όψη και μετατράπηκαν σε υπαίθριους πίνακες.

Οι Atenistas μας καλούν σε μία διαφορετική βόλτα στο κέντρο της πόλης σε μία εικαστική διαδρομή που ξεκίνησε από την Πανεπιστημίου και κατέληξε – μόνο προς το παρόν – στην Κολοκοτρώνη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η διαδρομή αυτή είναι μόνη μία αρχή, ένα κάλεσμα, μία ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς, αρχιτέκτονες, video artist, για να πάει η σκυτάλη και παραπέρα. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε και άλλα ΚΑΦΑΟ της πόλης να ξεπηδούν γεμάτα χρώματα σε όλες της τις γειτονιές..

Συμμετείχαν:
Δημήτρης Αναστασάκης, εικαστικός
Παναγιώτης Ανδρέου, εικαστικός
Ελίνα Θεοδωροπούλου , εικαστικός
Nτιάνα Ζερβάκη, εικαστικός
Ντόρα Θεοδωροπούλου,αρχιτέκτων
Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, εικαστικός
Καλλιρόη Παναγοπούλου, εικαστικός
Όλγα Τζίμου, video artist


Πηγή/Photo: Atenistas

http://www.econews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x