Οι Έλληνες απαίτησαν πίσω την ελευθερία τους: Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Όσα έγιναν στο Σύνταγμα (video)

Οι Έλληνες απαίτησαν πίσω την ελευθερία τους: Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Όσα έγιναν στο Σύνταγμα (video)


0 0 ψήφοι
Article Rating

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες (κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν 20.000-30.000) συγκεντρώθηκαν από τις 7 το απόγευμα σε Σύνταγμα και Ομόνοια (περίπου 7-8.000 στο Σύνταγμα και άλλοι τόσοι στην Ομόνοια), με τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια να ξεκινούν πορεία προς το Σύνταγμα.

 

Έτσι κατά τις 8:30 στο Σύνταγμα υπήρχαν πάνω από 15.000 πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι διαδήλωσαν ειρηνικά και φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». Με τον μεγαλύτερο όγκο των διαδηλωτών να παραμένει στο Σύνταγμα έως και τις 22-22:30.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα αφορούν υγειονομικούς και εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας. Ενώ έντονη ήταν και η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση με τους πολίτες να ζητούν από τον Κ.Μητσοτάκη να «παραιτηθεί».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Παράλληλα ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που διαδήλωσαν (τόσο στην Αθήνα, όλο και σε άλλες πόλεις) έδωσε σαφέστατες απαντήσεις και στο ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τους συγκεκριμένους πολίτες ως «ορισμένους», «ψεκασμένους» και «τζαμπατζήδες».

Ενώ μάλιστα αναγκάστηκαν και τα συστημικά να μεταδώσουν τη διαδήλωση, χαρακτηρίζοντας βέβαια τους πολίτες ως «αρνητές» και «ψεκασμένους».

Παρόλα αυτά στους δρόμους βγήκαν παιδιά, βγήκαν οικογενειάρχες, βγήκαν ηλικιωμένοι. Και φυσικά, όλος αυτός ο κόσμος βγήκε στους δρόμους παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έκαναν αρκετά δύσκολη την κατάσταση. 


Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω social media εδώ και λίγες ημέρες, κάτι που κάνει την συγκεκριμένη διαδήλωση ως την πλέον μαζικότερη που έχει διοργανωθεί με αυτό τον τρόπο. Ενώ φυσικά ήταν διαμαρτυρία που δεν οργανώθηκε από κανένα πολιτικό κόμμα, καθώς με εξαίρεση τον Φ.Βόβολη δεν συμμετείχε (τουλάχιστον οργανωμένα) κάποιος άλλος πολιτικός φορέας.

Ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπήρξαν επεισόδια, παρά μόνο μερικές αποδοκιμασίες προς τους δημοσιογράφους την ώρα που αποχωρούσαν από τη Βουλή.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση: 

Πάνω από 10.000 πολίτες και στη Θεσσαλονίκη 

Μεγαλειώδης ήταν και η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, εκεί που σύμφωνα με τα τοπικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 πολίτες.

Χιλιάδες πολίτες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

Ηράκλειο Κρήτης:

Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x