Οι καλύτερες πρωτεύουσες παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής

Οι καλύτερες πρωτεύουσες παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής


0 0 ψήφοι
Article Rating
Για 4η συνεχή φορά η Βιέννη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη, σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer.Η εταιρεία Mercer βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Η πόλη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές –πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Επιπλέον, η

πολυτελής αρχιτεκτονική της πόλης από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστούν πόλο έλξης των τουριστών

Η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα.

Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.

Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας με το Βανκούβερ να βρίσκεται στην Πέμπτη θέση, διατηρώντας την πρωτιά (για την αμερικανική ήπειρο) και τη Χονολουλού στην 28η θέση ως το πιο ευχάριστο αμερικανικό αστικό κέντρο.

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στην τρίτη θέση παραμένει στην κορυφή της κατάταξης των πόλεων Ασίας-Ειρηνικού, ενώ το Ντουμπάι στην 73η παίρνει Την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.


Η πρώτη δεκάδα της λίστας για το 2012 έχει ως εξής:

1. Βιέννη
2. Ζυρίχη
3. Όκλαντ
4. Μόναχο
5. Βανκούβερ
6. Ντίσελντορφ
7. Φρανκφούρτη
8. Γενεύη
9. Κοπεγχάγη
10.ΒέρνηΚαι η τελευταία δεκάδα:
212. Κινσάσα
213. Νουαξότ
214. Tμπιλίσι
215. Μπραζαβίλ
216. Σαναά
217. Χαρτούμ
218 Τζαμένα
219. Πορτ ο Πρινς
220. Μπανγκούι
221. Βαγδάτη

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x