Ολες οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Ελλάδας με ένα κλικ

Ολες οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Ελλάδας με ένα κλικ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ενα δίκτυο αλληλεγγύης που σκοπό έχει να διευκολύνει την επικοινωνία όλων των δομών κοινωνικής προσφοράς και να τις κάνει εύκολα προσβάσιμες στον κάθε ενδιαφερόμενο έχει δημιουργηθεί στο Διαδίκτυο.

Η ανοιχτή συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για όλους», μέσα από το www.solidarity4all.gr, δεν είναι παρά ένας χάρτης με όλες τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στη χώρα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Από την Κρήτη ως τον Εβρο, χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων, όλοι και όλες εμείς, πεισμένοι ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει και μπορούν να ανατραπούν, αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα

μόνο του στην κρίση, έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης: Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δωρεάν Διανομή Τροφίμων, Δίκτυα Παραγωγών – Καταναλωτών “Χωρίς Μεσάζοντες”, Υποστηρικτικά Μαθήματα και Σχολεία Αλληλεγγύης, Ανταλλακτικά – Χαριστικά Παζάρια, Τράπεζες Χρόνου και Κοινωνικά Νομίσματα, Στέκια και Χώρους Εναλλακτικής Ψυχαγωγίας, Δομές Νομικής Υποστήριξης και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας» αναφέρεται ιστοσελίδα.

Εκεί υπάρχουν καταγεγραμμένες δομές αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, ημερολόγιο με τις δράσεις τους, ενώ υπάρχει ειδησεογραφική ροή και γενική πληροφόρηση.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ανάγκη από φάρμακα, μπορεί να έρθει σε επαφή με το κοινωνικό φαρμακείο της γειτονιάς του, ή να μάθει που βρίσκεται και να το επισκεφθεί τις ώρες λειτουργίας του.


Λειτουργεί, επίσης και φόρουμ για διάφορα θέματα, όπως , , Πολιτισμός κ.ά.

 http://www.tovima.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x