Παραιτήθηκε η επιτροπή που ερευνούσε υποθέσεις παιδεραστίας από ιερείς

Παραιτήθηκε η επιτροπή που ερευνούσε υποθέσεις παιδεραστίας από ιερείς0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής που ήταν επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση των υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο δήλωσε ότι παραιτείται και ότι η επιτροπή σταματά τη λειτουργία της μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έφοδος της αστυνομίας στην αρχιεπισκοπή Μαλίν-Βρυξελλών. Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Πέτερ Αντριένσενς, δήλωσε ότι οι Αρχές εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη των σχεδόν 500 θυμάτων που έχουν καταγγείλει κακοποιήσεις τους τελευταίους δύο μήνες.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» από εισαγγελείς που ήθελαν να μιλήσουν σε θύματα που δεν επιθυμούσαν να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Οι Αρχές «έδρασαν με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας της γνώμης ότι κινούμασταν σε λάθος δρόμο ή ότι προσπαθούσαμε να καλύψουμε τις υποθέσεις. Και αυτό ενώ εγώ θέλησα να εργαστώ με πλήρη διαφάνεια» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Στις 24 Ιουνίου η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην αρχιεπισκοπή Μαλίν-Βρυξελλών και προχώρησε σε κατάσχεση υπολογιστών και εκκλησιαστικών εγγράφων, ενώ άνοιξε ακόμα και τάφο επισκόπου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι φάκελοι με τις υποθέσεις που διατηρούσε η επιτροπή κατασχέθηκαν στην έφοδο.


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η έφοδος.

Το Βήμα

 

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x