Πειραιάς | Οι αποθήκες γίνονται πάρκο

Πειραιάς | Οι αποθήκες γίνονται πάρκο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στην οριστική αλλαγή της «γκρίζας» εικόνας που παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην πόλη του Πειραιά μπορεί να οδηγήσει η συνδυασμένη ανάπλαση των παλαιών λιμενικών αποθηκών και του Πάρκου της Δραπετσώνας.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο οποίος ήδη διενεργείται, για την ανάπλαση του χώρου που καταλαμβάνουν οι παλαιές αποθήκες του λιμένος. Στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, στο σημείο μεταξύ της Ηετιώνειας Ακτής και της Ακτής Βασιλειάδη, εκεί δηλαδή από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη.

Οι ερειπωμένες αποθήκες, που καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έκτασης, θα δώσουν τη θέση τους σε ένα σύμπλεγμα σύγχρονων μουσείων, εκθεσιακών κέντρων και χώρων εμπορικής χρήσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, η ανάπλαση θα εξυπηρετήσει τόσο τους πολίτες όσο και τους επισκέπτες του Πειραιά. «Με την Πολιτιστική Ακτή ο ΟΛΠ θέλει να επιτύχει τη σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες του ευρύτερου Πειραιά, ενώ δημιουργείται μια νέα βάση επιχειρηματικότητας για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας», ανέφερε ο Γ. Ανωμερίτης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

http://www.olakala.gr

 


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x