Πεκίνο | Τράπεζες ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών προσφέρουν εισιτήρια Μετρό

Πεκίνο | Τράπεζες ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών προσφέρουν εισιτήρια Μετρό0 0 ψήφοι
Article Rating

Έναν τεχνολογικά εξελιγμένο εχθρό θα αποκτήσουν σύντομα οι στρατιές συλλεκτών υλικών που περιδιαβαίνουν τους δρόμους του Πεκίνου αναζητώντας πλαστικές φιάλες. Η δημοτική Αρχή της κινεζικής πρωτεύουσας θα παρουσιάσει τον πρώτο αυτόματο πωλητή που δέχεται πλαστικά μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια του Μετρό.

Θα εγκατασταθούν περισσότερα από 100 μηχανήματα του είδους σε μια προσπάθεια περιορισμού του περιβαλλοντικού αντίκτυπου από τη μη οργανωμένη συλλογή πλαστικών φιαλών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών από ρακοσυλλέκτες, ενώ υψηλό θα είναι το όφελος και για την Incom, διαχειρίστρια εταιρεία των αυτόματων πωλητών, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο με τζίρους δισεκατομμυρίων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Κάθε πλαστική φιάλη θα πιστώνει τις κάρτες των επιβατών του μετρό με περίπου 1 λεπτό του Ευρώ.

Το μηχάνημα συμπιέζει τις πλαστικές φιάλες στο ένα τρίτο του αρχικού τους μεγέθους και τις ταξινομεί με κριτήριο το χρώμα και το είδος τους.


Προς το παρόν η Incom διαχειρίζεται περίπου 50.000 τόνους πλαστικών φιαλών ετησίως, την πλειονότητα των οποίων προμηθεύεται από ρακοσυλλέκτες, οι οποίοι τις συλλέγουν από το δρόμο και τις μεταφέρουν με καροτσάκια και ποδήλατα.

Οι αυτόματοι πωλητές θα επιτρέψουν στην εταιρεία να προμηθεύεται τα πλαστικά μπουκάλια απευθείαςαπό τους καταναλωτές και να διεκδικήσει επιπλέον εισόδημα από κρατικές επιδοτήσεις και διαφημιζόμενους που θα προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους από τις οθόνες των μηχανημάτων.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μη οργανωμένων συλλεκτών στην Κίνα ανέρχεται από 500.000 έως 20 εκατομμύρια.

econews

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x