Μερική μεταμόσχευση ήπατος με χειρουργικό ρομπότ

Μερική μεταμόσχευση ήπατος με χειρουργικό ρομπότ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την πρώτη μερική μεταμόσχευση ήπατος αποκλειστικά με χειρουργικό ρομπότ πραγματοποίησε το ιταλικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων ISMETT του Παλέρμο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου «μόνο οι βραχίονες του ρομπότ εισήλθαν στην κοιλιακή χώρα του δότη για να πραγματοποιήσουν την εγχείρηση. Κατά το παρελθόν ορισμένες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρησιμοποίηση ρομπότ, αλλά με τη βοήθεια ενός χειρουργού που με το χέρι του εντός της κοιλιακής χώρας πραγματοποιούσε μαζί με το ρομπότ την εγχείρηση». 

Κατά την εγχείρηση, το χειρουργικό ρομπότ απέκοψε τμήμα του ήπατος ενός 44χρονου δωρητή που επιθυμούσε να προσφέρει βοήθεια στον 46χρονο αδελφό του που έπασχε από κίρρωση.

Η ανακοίνωση του κέντρου μεταμοσχεύσεων, το οποίο εδρεύει στο Παλέρμο, δεν διευκρινίζει την ημερομηνία διενέργειας της εγχείρησης αλλά αναφέρει ότι ο δότης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έπειτα από εννέα ημέρες και επέστρεψε στην εργασία του, ενώ ο μεταμοσχευμένος ασθενής παρέμεινε επί λίγες εβδομάδες για νοσηλεία και πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η ιατρική ομάδα του ιατρικού κέντρου πραγματοποίησε την μεταμόσχευση με τη βοήθεια του χειρουργικού ρομπότ Da Vinci SHDI, το οποίο κατασκευάστηκε στο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής της Πίζας.

http://www.olakala.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x