Προπληρωμένος καφές | Μία πρωτοβουλία που αλλάζει τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας

Προπληρωμένος καφές | Μία πρωτοβουλία που αλλάζει τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι τελευταίες ψυχρές μέρες της Άνοιξης χρειάζονται και ένα ζεστό ρόφημα να τις συνοδεύσει. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το απολαύσουν; Τη λύση δίνει η Ευρώπη με μία πολύ τρυφερή και ανθρώπινη κίνηση, τους «προπληρωμένους καφέδες»

Σε μία εποχή που η κοινή γνώμη είναι διχασμένη για το θέμα της φροντίδας των αστέγων και ο ρατσισμός και η προκατάληψη μπλοκάρουν οποιαδήποτε κίνηση φιλανθρωπίας, η μέθοδος του «προπληρωμένου καφέ» έρχεται σαν μία  για να αποκαταστήσει την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η ιδέα γεννήθηκε στη Νάπολη της ς και έκτοτε έχει

γίνει δημοφιλής και στη Βουλγαρία και σιγά σιγά εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι πελάτες στις καφετέριες, πληρώνουν εκ των προτέρων για ένα καφέ που προορίζεται για κάποιον που δεν έχει τα χρήματα να αγοράσει. Ο υπεύθυνος σημειώνει τους προπληρωμένους καφέδες και κάθε φορά που έρχεται κάποιος άστεγος στο μαγαζί και του ζητάει ένα ζεστό ρόφημα του φτιάχνει έναν από τους καφέδες που έχουν προπληρωθεί. Είναι μια απλή αλλά πολύ ανθρώπινη ιδέα και σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται πιέσεις για να βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα των «προπληρωμένων καφέδων»

Η Βρετανική σελίδα των Costa Coffee έχει γεμίσει αιτήματα που ζητούν από την εταιρεία να εξετάσει και να εφαρμόσει αυτή την πρωτοβουλία. Ο υπεύθυνος των Costa στη Βρετανία, μιλώντας στη Guardian δήλωσε: «Η πρωτοβουλία του προπληρωμένου καφέ είναι μια πολύ ωραία ιδέα. Χαιρετίζουμε πάντα τις ιδέες των πελατών μας και ήδη συζητάμε το ζήτημα.»

Το καλύτερο από όλα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι διαλύει όλες τις αμφιβολίες όσων δε δίνουν λεφτά σε άστεγους γιατί «δε ξέρουν που θα καταλήξουν», αφού πλέον τα δίνουν για να τους πάρουν καφέ ή και σάντουιτς.


http://www.iefimerida.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x