Μια γειτονιά αλλάζει όψη χάρη στο κουράγιο των παιδιών της Άνοιξης

Μια γειτονιά αλλάζει όψη χάρη στο κουράγιο των παιδιών της Άνοιξης


0 0 ψήφοι
Article Rating

διαβάζουμε στο parallaximag.gr

Ήταν ένα διαφορετικό Σάββατο για το Θεσσαλονίκη Αλλιώς, καθώς μια από τις πιο συγκινητικές και ουσιαστικές για μας δράσεις των τριών μας χρόνων, έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της οδού Χειμάρας στη Μάρκου Μπότσαρη.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Εκεί στην ολοκαίνουργια παιδική χαρά που εγκαινίασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα, αναλάβαμε με την άδεια των κατοίκων της παρακείμενης οικοδομής να μεταμορφώσουμε το σόκορο της πολυκατοικίας.

Αρωγός μας σε αυτή τη δράση δεν ήταν επαγγελματίες muralists αλλά τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ της Επαρχίας Λαγκαδά “ΑΝΟΙΞΗ”, ενός συλλόγου που δουλεύει επίμονα χρόνια τώρα με

τα παιδιά αυτά σε δεκάδες διαφορετικές δράσεις και δραστηριότητες όπως ο χορός, η γυμναστική, το κολύμπι, οι κατασκευές, η κοινωνικοποίηση και ο εθελοντισμός, κόντρα στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό.

Η επέμβαση στο σόκορο της παιδικής χαράς του πεζοδρόμου της Χειμάρας, στη συμβολή Μπότσαρη και νέας Εγνατίας, με τη βοήθεια του Πέτρου Παπάνα και των συνεργατών του, ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Τα παιδιά δημιούργησανένα πρωτότυπο εικαστικό αποτέλεσμα που θα συνοδεύει την ανάπλαση.
 Στο τέλος του μεσημεριού η νέα παιδική χαρά απέκτησε μια εξαιρετική όψη και τα παιδιά περήφανα για τον πραγματικό άθλο που επιτέλεσαν αναχώρησαν για τα σπίτια τους. Μαζί τους δούλεψαν και πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς, ενώ τη δράση συντόνισαν οι εθελοντές του Θεσσαλονίκη Αλλιώς, καθώς εμπεριέχεται στη μεγάλη μας δράση Made in Thessaloniki#2, επεμβαίνοντας στο δημόσιο χώρο.


Για το Θεσσαλονίκη Αλλιώς και την Parallaxi, μια ουσιαστική επέμβαση με πολλά μηνύματα ολοκληρώθηκε. Μια βόλτα στον νέο πεζόδρομο θα σας πείσει.

*Χειμάρρας και Μπότσαρη γωνία.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x