Πρώτη γυναίκα δικηγόρος στη Σαουδική Αραβία

Πρώτη γυναίκα δικηγόρος στη Σαουδική Αραβία


0 0 ψήφοι
Article Rating

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, το υπουργείο ς της χώρας έγραψε την Τρίτη στο μητρώο των δικηγόρων μια γυναίκα ως ειδικευόμενη δικηγόρο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο και σε άλλες να ασκήσουν το επάγγελμα αυτό, όπως ανέφερε ένας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το υπουργείο δέχτηκε να εγγράψει την Άρουα Αλ Χουτζέιλι ως πρώτη ειδικευόμενη δικηγόρο στο βασίλειο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Άνοιξε έτσι ο δρόμος για τις γυναίκες ώστε να λάβουν την άδεια να ασκήσουν το επάγγελμα του δικηγόρου», είπε ο Ουάλιντ Αμπούλ Χέιρ ο οποίος ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα αντίγραφο του

επίσημου εγγράφου.

Μέχρι σήμερα οι γυναίκες που είχαν πτυχίο νομικής μπορούσαν να εργάζονται σε δικηγορικά γραφεία αλλά δεν είχαν το δικαίωμα να εκπροσωπούν πελάτες στα δικαστήρια.

Ο Αμπούλ Χέιρ διευκρίνισε ότι μια ειδικευόμενη δικηγόρος μπορεί να ανοίξει δικό της γραφείο αφού ολοκληρώσει την τριετή πρακτική της.


Η Σαουδική Αραβία ακολουθεί μια πολύ αυστηρή εκδοχή του Ισλάμ και οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητο ή να ταξιδεύουν μόνες τους, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον συγγενή. Οι απαγορεύσεις καθιστούν πολύ δύσκολη την πρόσβαση των γυναικών σε πολλά επαγγέλματα.

Ωστόσο ο βασιλιάς Αμπντάλα τον Ιανουάριο διόρισε 30 γυναίκες στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, ένα όργανο που δεν νομοθετεί αλλά συμβουλεύει την κυβέρνηση για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Οι γυναίκες θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2015.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x