Πρωτοβουλία μαθητών για εθελοντικό βάψιμο του Γυμνασίου τους

Πρωτοβουλία μαθητών για εθελοντικό βάψιμο του Γυμνασίου τους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου Τεγέας, υλοποιεί η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, που εθελοντικά το καθαρίζουν και το βάφουν. Πρόκειται για ένα παλαιό κτίριο του περασμένου αιώνα, που έχουν να γίνουν εργασίες ανακαίνισης πολλά χρόνια.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ευαγγελία Παπαδοπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών, ζήτησε από το σύλλογο γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου, να συνδράμουν ώστε να καθαρίσουν και να βάψουν το κτίριο του γυμνασίου.

Έτσι, απευθύνθηκαν

στην σχολική επιτροπή του δήμου Τρίπολης, η οποία αγόρασε τα υλικά και τα χρώματα. Οι μαθητές κάθε τάξης αποφάσισαν πως θα βάψουν την αίθουσά τους κι ακολούθησε ένας γενικός καθαρισμός του σχολείου και στοκάρισμα των τοίχων προκειμένου να ακολουθήσει το βάψιμο.

Οι μαθητές λοιπόν εθελοντικά, μαζί με τους γονείς τους, τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές, που ενθουσιάστηκαν από την πρωτοβουλία των μαθητών, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή και ξεκίνησαν το βάψιμο του σχολείου.

Η προσπάθεια εξελίσσεται με αργό ρυθμό, γιατί ο υγρός καιρός της Τρίπολης δε βοηθά να στεγνώσουν οι φρεσκοβαμένες αίθουσες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου έχει όρεξη και κέφι να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο, καθώς το σχολείο είχε πολλά χρόνια να βαφτεί.


Η πρωτοβουλία αυτή, αξίζει να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία, γιατί ο κόπος που καταβάλλουν οι μαθητές για να βάψουν το σχολείο τους είναι αυτό που θα τους κάνει να το σεβαστούν και να το διατηρήσουν καθαρό.

http://www.aftodioikisi.gr via http://olafree.blogspot.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x