Πυροβολάμε τα πόδια μας; Τι ζητάμε πια από τους Έλληνες;

Πυροβολάμε τα πόδια μας; Τι ζητάμε πια από τους Έλληνες;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Βρίσκομαι σε έναν προβληματισμό σχετικά με το τι μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά Έλληνες. Δεν ψάχνω ορισμό, ούτε κάποιο τύπο που να δημιουργεί μια κατηγορία. Ο προβληματισμός είναι περισσότερο στο τι χρειάζεται αποβολή σαν λάθος δοξασία και τι χρειάζεται ενίσχυση σαν ορθή θεώρηση, ώστε κατ' ελάχιστο να προσεγγίζουμε τις ρίζες μας και τον Ελληνικό μας χαρακτήρα.

Έχω προβάλει πολλά άρθρα του Διαδικτυακού Περιοδικού ‘Ελεύθερη Έρευνα‘, που έχει κάνει εξαιρετικές μελέτες και έχει βοηθήσει σε ένα Ελληνκό ξεκαθάρισμα. Άλλωστε και ο αυτοχαρακτηρισμός του περιοδικού είναι:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ – Διαδικτυακό περιοδικό – Για την Εκκοσμίκευση, τον Ανθρωπισμό, τις Επιστήμες, την αποβυζαντινοποίηση – απομεσαιωνοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας.

Πυκνά όμως γίνονται και τα άρθρα του ‘Ελεύθερη Έρευνα΄ κατά των εκδηλώσεων Ελληνοπρεπών εκφράσεων. Ενώ δεν υπάρχει ‘εγχειρίδιο' που σε κάνει Έλληνα, υπάρχει έντονη “ειρωνεία” μέσα από το ‘Ελεύθερη Έρευνα', των Ελληνοπρεπών κινήσεων που σε κάθε τους έκφραση διαμορφώνουν έργο και δρόμο προς Ελληνικά ιδανικά και ειλικρινή μελέτη της Ελληνικής Γραμματείας και της Ελληνικής Κοσμοθέασης – θρησκείας, κάνοντας στην πορεία αυτή και διορθωτικές κινήσεις. Μερικά τέτοια άρθρα του περιοδικού, είναι καλό να τα δεί κάποιος για την διαμόρφωση της δικής του τοποθέτησης και γνώμης:

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣ ! , Παπούα και νεοδωδεκαθεϊστές. Ο παραλληλισμός δύο φαινομένων γραφικότητας , Νεοδωδεκαθεϊσμός: Αναπαραγωγή της Βυζαντινής παθογένειας , Οι μύθοι της παράδοσής μας. Η πολιτισμική στειρότητα της τυφλής λατρείας και μίμησης του παρελθόντος.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει και να αρθρογραφεί, όπως και ο καθένας να συζητά, να ρωτά και να σχολιάζει τα γραφόμενα. Στον Ιστοχώρο του ‘Ελεύθερη Έρευνα' δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού και αρκετές ερωτήσεις με email δεν λαμβάνουν απάντηση.

Μοιραζόμενος τον προβληματισμό μου για την στάση του ‘Ελεύθερη Έρευνα', θέτω ένα μικρό ερωτηματολόγιο και αφήνω τον σχολιασμό ανοικτό για ζύμωση και γνώμες.

{pollxtbot id=8}


Μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ψηφοφορίας:
{pollxtresultbot id=8}

Ιάσων Γιάννης Σχίζας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x