Σίκινος | Κρασί με ενέργεια από τον ήλιο

Σίκινος | Κρασί με ενέργεια από τον ήλιο0 0 ψήφοι
Article Rating

Tο οινοποιείο που βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού των Κυκλάδων, στη Σίκινο, έχει υπέροχη θέα. Όπως υπέροχο είναι και το κρασί που παράγεται με την ενέργεια φωτοβολταϊκών.

Ο επαγγελματικός χώρος του Γιώργου Μάναλη, εδώ και 7 χρόνια διαθέτει φωτοβολταικό σύστημα χάρη στο οποίο ηλεκτροδοτείται όλη η παραγωγική διαδικασία για το κρασί. Σε υψόμετρο 300 μέτρων, σε απομακρυσμένο σημείο του νησιού ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου κατά την λειτουργία του έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Το υψηλό κόστος ηλεκτροδότησης του συγκροτήματος

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
λόγω της μεγάλης απόστασης από το δίκτυο.

Έτσι ο Γιώργος Μάναλης σκέφτηκε την λύση των φωτοβολταικών και της ανεμογεννήτριας. Δεν επιλέχτηκε η λύση της γεννήτριας, λόγω του θορύβου και του αυξημένου κόστους λειτουργίας και συντήρησης. Πέρα από το πρακτικό της υπόθεσης, την εξοικονόμηση χρημάτων, ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου έπραξε κατά συνείδηση, αφού στο υπέροχο νησί των Κυκλάδων, δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει ορυκτά καύσιμα που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Όπως λέει ο ίδιος, χρησιμοποιεί «καθαρή» ενέργεια, ενώ η αυτονομία του ηλεκτρικού είναι σημαντική. Δεν γνωρίζει τι θα πει διακοπή ρεύματος και η λειτουργία της επιχείρησης του δεν εξαρτάτε από την οποιαδήποτε βλάβη του δικτύου.


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x