Λίγο κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου

Λίγο κόκκινο κρασί προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να συμβάλει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ρεσβερατρόλη, μία χημική ουσία που υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και η οποία τους προσδίδει το χαρακτηριστικό χρώμα τους, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά έως τώρα οι επιστήμονες δεν ήξεραν τι ποσότητα από αυτήν θα έπρεπε να καταναλώσει κάποιος για να αποκομίσει αυτό το όφελος.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως ποσότητα αντίστοιχη με 5 mg ρεσβερατρόλης μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την ανάπτυξη όγκων στο

παχύ έντερο.

Τα 5 mg ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι δόσεις του 1 γραμμαρίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιο επωφελείς είναι οι μικρές ποσότητές της.

«Όλοι νομίζουν ότι το περισσότερο είναι πάντα το καλύτερο, αλλά η αλήθεια είναι πως στην οι μικρότερες δόσεις συχνά είναι πιο αποτελεσματικές», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάρεν Μπράουν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ.
«Μας εξέπληξε ευχάριστα η αποτελεσματικότητα της χαμηλής δόσης ρεσβερατρόλης», πρόσθεσε.


Η καθηγήτρια Μπράουν παρουσίασε τα νέα ευρήματα σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στην ρεσβερατρόλη, το οποίο πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και οι μικροσκοπικές ποσότητες της ουσίας μπορούν να φτάσουν σε επιλεγμένους ιστούς του ανθρώπινου σώματος
Η ρεσβερατρόλη αποτελεί αντικείμενο ερευνών για την πρόληψη και άλλων νοσημάτων, όπως η στεφανιαία νόσος και η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά και της διαδικασίας του γήρατος.

Οι μελέτες, όμως, για τις αντικαρκινικές ιδιότητές της έχουν αντιφατικά ευρήματα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως σε πολύ υψηλές δόσεις μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο δράσης ορισμένων φαρμάκων.

tanea.gr via http://solidaritymit.blogspot.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x