Σπίτι από χαρτί ανακύκλωσης για πρόσφυγες και αστέγους

Σπίτι από χαρτί ανακύκλωσης για πρόσφυγες και αστέγους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Αποκαλείται Οικουμενικό Σπίτι, είναι οικολογικό, αντισεισμικό και εύκολα συναρμολογήσιμο και μπορεί να αποτελέσει μία λύση στέγασης σε εξαθλιωμένες και ταλαιπωρημένες από τον πόλεμο χώρες.

Επίσης μπορεί να αποτελέσει μία χαραμάδα ελπίδας για εκατομμύρια πρόσφυγες και αστέγους στον κόσμο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σχεδιασμένο από τον Ελβετό Gerd Niemöller, το οικουμενικό σπίτι διαθέτει ενσωματωμένο υδραυλικό σύστημα, 8 μονά και διπλά κρεβάτια, ράφια, κρεβάτια και μία ανοιχτή βεράντα. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι φτιαγμένοι από κυψέλες, που λειτουργούν ως ένα ιδιότυπο είδος μόνωσης για τη συνολική δομή του σπιτιού, όπως αναφέρει το greenopolis.com.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο του σπιτιού είναι ότι έχει κατασκευαστεί από

ένα υλικό με όνομα Swisscell που αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτί και χαρτόνι και ζυγίζει συνολικά περίπου 800 κιλά, όσο δηλ ένα αυτοκίνητο Golf της VW, ενώ ταυτόχρονα είναι και υδατοστεγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των UK Times «περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν παραγγελθεί από μία εταιρεία στη Νιγηρία, ενώ φιλανθρωπικές οργανώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το οικουμενικό σπίτι για να στεγάσουν τους πάσχοντες από την επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε. Χώρες από τη Νότια Αμερική έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του».


Ο στόχος για το οικουμενικό σπίτι είναι η διανομή του σε περιοχές που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε όλη την υφήλιο μετά την κατασκευή του στη Γεμανία. Πρόβλημα όμως αποτελεί η αρχική του τιμή, που υπολογίζεται σε 5.000 $, καθώς, ενώ είναι φθηνότερο από τα περισσότερα σπίτια, εντούτοις παραμένει απλησίαστα ακριβό για τους ανθρώπους που έχει σχεδιαστεί.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x