Τα ΑΕΙ – ΤΕΙ της Κρήτης ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Κι όμως, μέσα στο γκρίζο τοπίο της Ελλάδας, υπάρχουν στοιχεία που δίνουν ένα φως ελπίδας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ του νησιού αξιολογούνται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.

Σημαντικές διακρίσεις για τα ΑΕΙ της Κρήτης έρχονται στην κατάταξη του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών CSIC. 

Συνολικά πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα- ΑΠΘ, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης- συγκαταλέγονται στο καλύτερο 3% του κόσμου κι από αυτά, πρώτο, με διαφορά, είναι το ΑΠΘ που συμπεριλαμβάνεται στο καλύτερο 1% της κατάταξης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που δημοσιοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο “Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης” στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Αιγαίου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η μελέτη, η οποία βασίζεται στην παγκόσμια λίστα ταξινόμησης που έχει εμπνευστεί η ερευνητική ομάδα από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC, έδειξε ακόμη ότι:

Άλλα τρία ελληνικά πανεπιστήμια (Ιωαννίνων, Αιγαίο και Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης.


Άλλα έξι ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια (Θεσσαλίας, ΟΠΑ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ς, Πειραιώς και Γεωπονικό) βρίσκονται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης.

Το πρώτο ΤΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη είναι εκείνο της Κρήτης που μαζί με τα ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας βρίσκονται μεταξύ του 10% και 15% των καλύτερων της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέντε ακόμη ΤΕΙ (Καβάλας, Πειραιά, Μεσολογγίου, Κοζάνης και Σερρών) βρίσκονται μεταξύ 15% και 20%.

Τα πρώτα δύο ΤΕΙ (Κρήτης και Αθήνας) βρίσκονται πάνω από οχτώ πανεπιστήμια.

Πατρίς via http://www.inout.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x