Τα Δελφίνια και οι Αρχαίοι Έλληνες – Βίντεο

Τα Δελφίνια και οι Αρχαίοι Έλληνες – Βίντεο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως το δελφίνι είναι ο βασιλιάς της θάλασσας, το σύμβολο του θεού α και του θεού Ποσειδώνα. Γνώριζαν από τότε πως είναι θηλαστικό και δημιούργησαν γύρω του μια ποικιλία από μύθους.

Λίγα ζώα συγκέντρωσαν τόση προσοχή από ποιητές και συγγραφείς της αρχαιότητας. Το δελφίνι υπήρξε επίσης πολλές φορές σε έργα τέχνης, όπως στην τοιχογραφία της Αρχαίας Θήρας, αλλά και σε αρχαία νομίσματα.

Ο και ο Αρχίλοχος έγραψαν για τα δελφίνια ώστε να περιγράψουν την ιδιαίτερη ευφυΐα τους, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που έδειχναν στους ανθρώπους. Επιπλέον, σε πολλούς μύθους εμφανίζονταν ως οι προστάτες και σωτήρες των ανθρώπων.

Ο ποιητής Αρίωνας ταξίδευε από την Σικελία πίσω στην Κόρινθο με πλοίο, όταν οι ναύτες τον λήστεψαν και επιχείρησαν να τον σκοτώσουν. Εκείνος πήδηξε μέσα στην θάλασσα και ως εκ θαύματος σώθηκε από ένα δελφίνι. Συγκεκριμένα πήδηξε πάνω στην πλάτη του και κατάφερε να φτάσει στην στεριά.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα δελφίνια γοήτευαν και τους αρχαίους Ρωμαίους. Αργότερα και στον χριστιανισμό, υπάρχουν πολλές ιστορίες στις ζωές των αγίων που τα δελφίνια έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά δεν μιλάμε μόνο ωγια μύθοπυς, καθώς και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το δελφίνι έσωσε τον άνθρωπο.

Το 2007, ο σέρφερ Todd Endris προσπαθούσε να δαμάσει τα κύματα στην Καλιφόρνια. Μέχρι που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία. Τον χτύπησε τρεις φορές, τραυματίζοντας τον τόσο, ώστε να χρειάζεται ένα θαύμα. Και έγινε. Ένα κοπάδι δελφινιών σχημάτισε έναν κύκλο γύρω του, επιτρέποντας του να επιστρέψει στην στεριά και να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Τον αμέσως προηγούμενο χρόνο στην Νέα Ζηλανδία, τα δελφίνια έσωσαν τέσσερις ναυαγοσώστες από επίθεση καρχαριών. Και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Τα δελφίνια έγιναν προστάτες, σχηματίζοντας ένα τείχος γύρω τους. Έγιναν δηλαδή ασπίδα, χωρίς να νοιπάζονταιο για την δική τους ζωή.


Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα δελφίνια προστατεύουν τους ανθρώπους. Υπάρχει μια παράξενη επικοινωνία μεταξύ των δυο, αφού εκτός από την βοήεια στην πράξη, έχει αποδειχθεί πως τα δελφίνια βοηθούν τον άνθρωπο και ψυχολογικά. Γι' αυτό μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μέχρι σήμερα έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους και εκτός από το ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, οφείλουμε να τους το ανταποδώσουμε κάποια στιγμή…

 

Πηγή …

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x